Izvor: HAPPBSC/K1
15.04.2024 u 21:05
0

UPOZORENJE! Kašalj, kijavica, suzne oči, gušenje… U ovih 10 gradova u Srbiji uslediće visoka koncentracija POLENA!

Stručnjaci navode da mnogi greše jer kasno krenu sa terapijom, što im kasnije pravi problem

Kašalj, kijavica, suzne oči, gušenje… samo su neki od simptoma koji ovih dana muče građane jer se nalazimo u periodu alergija. Iako još uvek nismo u piku, pojedine boljke koji su alergeni, polako idu ka visokoj koncentraciji polena, a tu spadaju javor, orah, kopriva, čempes, jasen i mnoge druge biljke.

Stručnjaci navode da mnogi greše jer kasno krenu sa terapijom, što im kasnije pravi problem.

Takođe, u ovom momentu  kruže virusne i bakterijske infekcije, koje daju slične simptome, što zzbunjuje pojedince.

Dr Biserka Obradović navodi da postoji simptom pomoću koga možete napraviti razliku, ali da svakako treba javiti se i lekaru, ako su u pitanju ozbiljnije infekcije.

 Najčešca razlika između alergije i bakterija, prehlada i gripa je u povišenoj temperaturi. Međutim, oni često mogu biti udruženi, zato je potrebno prvo uraditi laboratorijski nalaz koji će otkriti u čemu je problem. Kod alergije na primer kijanje je jače, simptomi traju duže. Sada se javio problem kod ljudi koji pate od alergija, jer nismo imali normalan prelaz vremena, već je u jednom danu počelo sve da cveta. Ova godina se razlikuje od ostalih jer u ovoj imamo čak osam vrsta cvetanja u isto vreme. Bilo je potrebno da se nedelju dana pre aktivnog alergena uzimaju terapije, kako bi se lek vezao za receptore, ali baš zbog naglog otopljenja to nije bilo moguće, tako da je većina zakasnila i sada oseća jače simptome, zato je savet da se što pre obrate lekaru – kaže dr Obradović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter