Izvor: Najžena
22.12.2023 u 21:58
0

VAŽNO PRAVILO ISKUSNIH DOMAĆICA: Evo kako da vam ulje ne prska u tiganju

Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne, upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja.

Kada pomislite na prženje hrane, kosa vam se digne na glavi od pomisli na čišćenje ulja koje je prskalo prilikom pripreme. Ali, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.

Jedini način da vam ne prska iz tiganja prilikom prženja je da čim dodate ulje, pre nego što se zagrije, dodate i malo soli.

PALAČINKE SA MALO KALORIJA: Probajte ukusnu poslasticu koja NE GOJI

Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne, upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja. Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter