Izvor: mondo
02.09.2023 u 13:52
0

Većina ga odmah stavlja u FRIŽIDER, greška – evo kako da vam paradjz duže TRAJE

Da li znate kako se pravilno čuva paradajz tako da što duže bude svež?

Superzdrava namirnica, omiljena voćka Srba, paradajz, svakodnevno se koristi u domaćinstvima. Od salata koje osvežavaju leti, preko punjenog paradajza mesom, pa sve do domaćih proizvoda i zimnica od istog.

Naravno, svima je važno da on bude svež, a pravilno čuvanje će vam pomoći u tome. Niko ne voli kad on satruli i bude previše mekan. Obično ga čuvamo u frižideru, ali da li znate koji je najpravilniji način kako bi što duže zadržao svoju svežinu?

Mali trikovi koji menjaju ceo AMBIJENT i pozitivno utiču na PSIHU-Uradite ovo i soba će Vam izgledati ko iz magazin

Kada donesete  paradajz kući, trebalo bi da uradite jednostavan test da vidite u kakvom su stanju. Proverite zrelost paradajza – ako je vaš paradajz zreo, trebalo bi da malo popusti kada se dodirne. Zreli paradajz obično ispušta i lagani miris, tako da ako niste sigurni nakon što dodirnete paradajz, čulo mirisa će vam pomnoći. Ukoliko je zreo najbolje da ga što pre iskoristite. Ali, ako se već odlučite za kasniju upotrebu, čuvanje u frižideru će zadržati njegovu svežinu oko dve nedelje.

Ako kući donesete paradajz koji još nije dozreo i još uvek ima ponegde zelenkastu boju, bolje je da ga ostavite na otvorenom kako bi sazrio, jer će frižider prekinuti taj proces. Inače, paradajz zapravo može da opstane do sedam dana van frižidera, sve dok se drži na sobnoj temperaturi i van direktne sunčeve svetlosti. Uz ove savete, takođe ćete uticati na prekomerno bacanje hrane i uštedeti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter