Izvor: TANJUG
13.10.2023 u 07:42
0

VELIKA AKCIJA SEKTORA ZA EKOLOGIJU: Na više lokacija u Beogradu suzbijanje krpelja, molba za PČELARE

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ Sektora za ekologiju i unapredjenje životne sredine danas i sutra će sprovesti veliku jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama od 10 do 14 časova.

Doktor veterinarske medicine Ivana Đurić Maslovara rekla je za Tanjug da će tretmani sprovoditi u parku Ušće sa priobaljem i okolnim parkovima, parku u Novom Skojevskom naselju, zelenim površinama Filmskog grada, Makiškoj stani Ade Ciganlije, izletničkim površinama Avale, SP „Jajinci“, Košutnjak, Sporstkom centru Surčin, Bojčinskoj šumi, Topčideru i Hajd parku.

„U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Molimo sve sugrađane da u periodu od 10 do 14 časova omoguće nesmetano sprovođenje tretmana, kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana“, rekla je Đurić Maslovara. Prema njenim rečima za tretmane suzbijanja krpelja koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

„Sve naše raspoložive ekipe Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine će danas i sutra biti angažovane u ovoj velikoj jesenjoj akciji“, rekla je Đurić Maslovara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter