Izvor: Kurir
24.04.2024 u 22:05
0

ŽENE KOJE IZGUBE DOJKU OVO ĆE DOBITI BESPLATNO: Uz njega mogu i na magnetnu rezonancu i na zračenje

Na Vojnomedicinskoj akademiji urađena je prva rekonstrukcija dojke nakon mastektomije inovativnim, najsavremenijim tkivnim ekspanderom. Slede nabavka još takvih ekspandera i nove operacije.

Operaciju je izveo načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA, pukovnik prof. dr Nenad Stepić, sa saradnicima, pokazavši tako još jednom da je ova ustanova lider u oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Za Zdravlje.Kurir.rs profesor Stepić otkriva sve prednosti rekonstrukcije dojke novim tkivnim ekspanderom i koje benefite će ona doneti ženama koje su zbog karcinoma ostale bez dojke.

– Osnovna karakteristika ovog najsavremenijeg svetskog ekspandera jeste da ne sadrži metalne delove u sebi, što znači da se uz njega mogu nesmetano sprovoditi sve dijagnostičke procedure, poput magnetne rezonance, kao i razni drugi vidovi terapije. To se s ranijim ekspanderima nije moglo. Druga stvar je da pacijentkinje mogu primiti zračnu terapiju. Znači, i to je dozvoljeno. I treća stvar, koja je glavna karakteristika, kao kod svakog stranog tela, organizam stvara jednu kapsulu. Ovde je dokazano da ovaj ekspander stvara najblažu kapsulu, najfiniju. I četvrta stvar, on se može fiksirati za tkivo, znači ne dolazi do njegove rotacije i praktično ima anatomski oblik, znači oblik prirode dojke. Nakon implantacije tog ekspandera, tj. implantata, koji se nakon operacije vremenom širi, dopunjava se, pacijentkinje dobiju adekvatni kožni pokrivač, koji nam nedostaje odstranjenjem same dojke. Nakon dva-tri meseca taj ekspander se vadi i ubacuje se silikonski implantat, čime dobijamo rekonstruisanu dojku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter