Izvor:
05.06.2016 u 16:12
0

DONETA ODLUKA: Besplatni udžbenici za srednjoškolce

Projekat besplatnih udžbenika biće ove godine proširen i na srednje škole, izjavila je danas državni sekretar Ministarstva prosvete Zorana Lužanin i precizirala da je zakonom definisano da sva deca iz socijalno ugroženih porodica dobiju komplet udžbenika.

Prikupili smo podatke, ukrstili ih sa primanjima socijalne pomoći i to je 45.000 učenika od prvog do osmog razreda koji će dobiti udžbenike. Prvi put ove godine projekat besplatnih udžbenika biće proširen i na srednju školu – rekla je Lužanin i precizirala da je za te namene opredeljeno oko 100 miliona dinara iz budžeta.

Lužanin je kazala da je ukupno i za osnovne i srednje škole opredeljeno 600 miliona dinara za besplatne udžbenike i nastavna sredstva.

Oko 45.000 učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola dobiće ove godine besplatne udžbenike i za te namene opredljeno je 400 miliona dinara iz budžeta, kazala je Lužanin na RTS-u.

Lužanin je dodala i da je Centru za priznavanje stranih diploma koji je počeo sa radom krajem 2015. godine predato 760 zahteva za priznavanja diploma iz 51 države. Još 800 čeka na predaju, rekla je ona, a do sada je rešeno 320 zahteva od kojih su 10 odsto negativna, a preostalo su pozitivna rešenja.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter