Izvor: Informer
26.04.2024 u 17:28
0

SPREMITE SE ZA VELIKU PROMENU TEMPERATURE: Evo kakvo vreme nas očekuje u maju

Danas nešto više oblaka ali uz retku pojavu pljuska, od sutra pa sve do oko prvog maja pretežno sunčano i toplije. Prvog maja na jugozapadu, pa do 3. i nad ostalim predelima veoma nestabilno uz grmljavinske pljuskove i moguće lokalne nepogode, biće i svežije. Do Šestog maja nestabilno uz temperature oko proseka.

Danas samo ponegde uz lokalan razvoj oblačnosti moguće ređa pojava pljuska ali će dominirati suvo vreme uz slab vetar. Dnevni maksimum od +13 do +22 stepena Celzijusa, piše Marko Čubrilo u vremenskoj prognozi za naredne dane.

Od sutra pa sve do naredne srede pretežno sunčano i toplije ali bez velike vrućine. Noći sveže uz minimume od +4 do +10 stepeni Celzijusa i više u predelima ispod 1200mnv ne bi trebalo biti opasnosti od mraza.

Tokom dana maksimumi prvo od +15 do +24, a zatim od +18 do +27 stepeni Celzijusa. U narednu sredu (01.05.) se očekuje postepeno narušavanje anticiklona uz širenje uticaja ciklona uz središnje Evrope.

BIĆE ŽESTOKIH PLJUSKOVA NA LETO: Meteorolog dao dugoročnu prognozu za dva meseca, evo kako će biti za 1. maj

Kao posledica toga ovog dana se posle podne i uveče nad jugozapadnim i južnim delovima Hrvatske, jugozapadu i zapadu BiH, severnom i delu srednjeg Jadrana mogu očekivati grmljavinski pljuskovi koji lokalno mogu biti i vrlo jaki uz pojavu tuče/grada, jakog sevanja i obilne kiše. Nad ostalim predeima ovog dana suvo i toplo.

Do 03.05. destabilizacija će se proširiti nad ceo region, a osim pljuskova biće uslova i za lokalne vremenske nepogode, ali više i svemu tome tek oko 01.05. kada se promena približi, upozorava Čubrilo.

Ne očekuje se neko jače zahlađenje i krajem sledeće nedelje bi se maksimumi trebali kretati od +13 do +23 stepena Celzijusa, što je u okviru proseka.

Vetar bi početkom sledeće nedelje u košavskom području na kratko bio i jak, dok bi sa nestabilnostima bio u okretanju na severozapadni smer i na kratko može biti olujan. Do 06.05. se očekuju temperature oko proseka uz povremene nestabilnosti.

– Dakle, pred nama je period toplijeg i stabilnijeg vremena, a početkom maja ulazimo u tipično majsko vreme uz česte, lokalno i jake nestabilnosti – zaključuje Čubrilo.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter