Izvor:
06.02.2017 u 07:14
0

Predsednik poručio pobunjenicima: Spremite se za DUG RAT, mira BITI NEĆE!

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte napušta pregovore s komunističkim pobunjenicima koji su vođeni da bi se stavila tačka na višedecenijske sukoba.

Komunistički pobunjenici su ranije ove sedmice jednostrano proglasili prekid primirja, a dva dana kasnije vladine snage su osudile prekid vatre.

Duterte, koji je oslobodio vođe pobunjenika na početku mirovnih pregovora, nezadovoljan je odlukom komunističkih pobunjenika.

Prema njegovim rečima, spreman je za borbu na duge staze.

– Rekao sam vojnicima da se pripreme za dug rat. Rekao sam da se mir neće dogoditi našoj generaciji – rekao je sinoć novinarima Duterte.

Predsednik Filipina je rekao da borbe traju 50 godina.

– Ako želite da nastavite borbe još 50 godina, nema problema, bićemo srećni da vam udovoljimo – poručio je Duterte pobunjenicima koji su optužili vladu da vara i krši ljudska prava.

Pobunjenici se protiv filipinskog režima bore od 1968. godine. U sukobima pripadnika vlasti i pobunjenika stradalo je 30.000 ljudi.

Beta
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter