SOČAN RUČAK PRSTE DA POLIŽEŠ: Starinski recept za najukusniji PREBRANAC koji ste ikad probali
Kako da spremite sočan i ukusan prebranac po meri cele porodice?
Prebranac je mnogima na vrhu liste najukusnijih posnih jela u kojima uživa cela porodica.
On spada u jednostavna, a zasitna i preukusna jela koja se pripremaju od nekoliko sastojaka i koja svojim ukusom i mirisom osvajaju sva čula.
Sastojci:
700 gr pasulja
1 veći praziluk
1 veći crni luk
ulje
aleva paprika
tucana ljuta paprika
so, biber
lovorov list
biber mleven
biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprati i naliti vodom da prenoći.
Sutradan isprati, naliti novom vodom, dodati 2 do 3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu te pustiti ga da se kuva.
Za to vreme, propržite praziluk isečen na krugove i crni luk.
BAKINI UŠTIPCI BEZ KVASCA: Makani poput oblaka, gotovi za 5 minuta
Dinstati oko pola sata da omekša. Potom u luk dodati soli, aleve paprike i tucane paprike
U vatrostalnu činiju staviti na dno kuvani pasulj, preko luk, pa pasulj, luk i tako dok ne potrošite celu masu s tim što gore treba da ostane pasulj.
Staviti odozgore malo ulja i stavite u rernu da se peče 30 minuta na temperaturi oko 200 stepeni.
Voditi računa da ostane malo „čorbice“ u prebrancu kako ne bi bio suv.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74