Izvor: DNEVNIK.HR
11.10.2023 u 10:58
0

HRANA JE HEMIJA SA KOJOM TREBA OPREZNO: Poznati televizijski kuvar preminuo nakon alergijske reakcije – misterija koja hrana ju je izazvala

Majkl Kjarelo poznat je po svojim kalifornijskim restoranima nadahnutim italijanskom kuhinjom i osvojio je nagradu Emmy za najboljeg domaćina za televizijsku emisiju „Easy Entertaining With Michael Chiarello“. Preminuo je u 61. godini, naveli su iz Kjarelove grupacije restorana Gruppo Chiarello.

RECEPT ZA PAPRIKE U PAVLACI: Malo ko ih ne voli, a prave se baš lako

Kuvar je zbog navedene alergijske reakcije bio u bolnici tokom prošle nedelje, a detalji o tome na šta je kuvar bio alergičan i šta se točno dogodilo nisu poznati.

Duboko žalimo zbog gubitka našeg voljenog kuvara. Njegova kulinarska briljantnost, bezgranična kreativnost i nepokolebljiva predanost porodici bili su u srži

 

Nije naveo da li će se sprovesti obdukcija, što bi moglo da pomogne u otkrivanju na koje je grupe hrane mogao da reaguje.

„Duboko žalimo zbog gubitka našeg voljenog kuvara. Njegova kulinarska briljantnost, bezgranična kreativnost i nepokolebljiva predanost porodici bili su u srži njegovog bića“, stoji u saopštenju grupe restorana.

Kjarelo, koji je diplomirao na Kulinarskom institutu Amerike u Njujorku, otvorio je svoj prvi restoran sa samo 22 godine – Toby’s, u Miamiju. Takođe je posjedovao porodične vinograde Kjarelo u Kaliforniji.

Iako je razvoj po život opasne alergije kasnije u životu redak, događa se. Najčešći okidači koji uzrokuju anafilaktički šok su kikiriki i orašasti plodovi, ali i druge vrste hrane kao što su mleko i plodovi mora, kao i određeni lekovi, piše Nacionalna zdravstvena služba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter