Izvor: Glossy
10.10.2023 u 20:25
0

BAKINI UŠTIPCI BEZ KVASCA: Makani poput oblaka, gotovi za 5 minuta

Ako vam ponestane hleba ili hoćete brzinsku večeru ovo je savršen izbor.

Ukoliko tragate za receptom za doručak ili večeru koja se brzo sprema pred vama je nešto što odmah treba da probate. Vazdušasti uštipci su specijalitet koji nema ko ne voli, a možete ih jesti i uz slatko i uz slano.

Mekani su, a dok su vrući nema im ravnih među pikanterijama od testa. Uz sve ovo, brzo i lako se spremaju, od samo nekoliko sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji.

NAPRAVITE DUPLU MERU, JER ĆE NESTATI ZA TREN: Starinski recept za SUTLIJAŠ koji se topi u ustima

Evo kako da spremite brzinske uštipke u koje ne ide kvasac, pa nema potrebe ni da čekate da nadođu.

Potrebno je:

2 jaja

30 kašika brašna

2 čaše jogurta

ulje po potrebi

kesica praška za pecivo

so

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte. Odvojeno umutite jaja i dodajte u suve sastojke, pa sipajte jogurt i dobro izmešajte, najbolje žicom kako se ne bi stvorile grudvice.

U dublju šerpu sipajte ulje, ostavite da se dobro ugreje, pa vadite kašikom testo i pržite po minut sa svake strane. Gotove uštipke ređajte na ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Služite uz suhomesnato, sir ili ako volite slatke uz džem ili krem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter