RUSKE ŠUBARE: Idealan spoj čokolade i kokosa
Ukoliko ste ljubitelj kolača koji su prava magija za nepca ovaj recept odmah zapišite u svoju svesku.
Vreme slava je uveliko stiglo, a domaćice su neprestano u potrazi za kolačima koji će oduševiti sve goste. Najlepši su baš oni koji nas svojim ukusom vraćaju u detinjstvo, a jedan takav definitivno su ruske kape.
Na internetu se može pronaći mnogo različitih recepta, a mi vam donosimo jedan, isproban, s kojim sigurno nećete pogrešiti.
Ruske šubare ili kako ih još zovu ruske kape su kolač koji svi obožavaju, kremast je, a za njegovu pripremu vam ne treba posebno poslastičarsko iskustvo.
Evo šta je potrebno za ruske šubare po receptu baka Goce:
Sastojci za biskvit:
6 jaja
8 kašika šećera
200 gr brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 dl vode
100 ml ulja
Za fil:
500 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike gustina
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
200 g putera
70 g kokosa za valjanje šubara
Za glazuru:
100 g crne čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Nakon što mleko provri polako dodajte brašno, tako da se ne naprave grudvice. Skuvajte gust fil, pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi.
Potom pripremate biskvit tako što odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom.
SJAJNA VEST ZA ONE KOJI PLANIRAJU BEBU: Evo kako orašasti plodovi utiču na plodnost
Nakon toga uzmite pleh i obložite ga pek papriom, sipajte smesu i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Kad je kora gotova izvadite i ostavite da se ohladi. Potom vadite krugove, možete rakijskom čašicom ako nemate kalup. Svaki krug presecite na pola.
U ohlađen fil dodajte puter i umutite mikserom. Zatim tim spajate krugove i mažete ih u krug sa filom. Potom uvaljate u kokos. Kada potrošite sve krugove, rastopite čokoladu na malo ulja i sipate odozgo, pažljivo, da ne curi preko ivica.
Ostavite ih da se ohlade u frižederu i služite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74