Izvor: Alo
10.09.2024 u 14:06
0

BORŠČ: Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa

Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.

Potrebno je

  • 2 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 4 krompira
  • glavica kupusa
  • 2 cvekle, sve srednje veličine
  • paradajz ili limun
  • meso, 500 g junetine
  • peršun
  • crni biber u zrnu
  • lovorov list
  • so
NAJBOLJA PEGLANA KISELA PAPRIKA: Fenomenalnog je ukusa i traje dugo (RECEPT)

Priprema

Kuvajte meso sa krompirom, sve dok ne krene da se raspada. Luk iseckajte na komade pa ga propržite u tiganju sa šargarepom, rendanom cveklom, paradajzom. Posolite, pobiberite i pošećerite. Meso izvadite i isecite na kockice. Odstranite kosti. Viljuškom izgnječite krompir pa vratite u bujon. Zatim, dodajte glavicu kupusa seckanu na rezance, listove lovora, zrna bibera i so. Kuvajte 20 minuta, pa dodajte propržen luk, šargarepu, cveklu, paradajz i nacedite pola limuna. Dodajte meso u smesu i kuvajte boršč još pola sata. Pospite sitno seckanim peršunom, pa umešajte kašiku kisele pavlake. Bon appetit!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter