Izvor: BSC HAPPY
22.10.2023 u 21:33
6

„AKTUELNOSTI“: 16. dan RATA U IZRAELU

Evo šta će se desiti ako IZRAEL KRENE U KOPNENU INVAZIJU

Emisija je započela prilogom iz Izraela i strahotama koje tamošnji rat donosi

Profesor Miloš Laban izneo je svoju hipotezu da Izrael odugovlači kopnenu ofanzivu.

-Bliski istok jeste bure baruta, ali da sam na njihovom mestu ja sitaciju ne bih zaoštravao jer nemaju ni tehnološku a ni vojnu spremnost. Izrael previše priča o kopnenoj ofanzivi, a ustvari nema potrebnu tehnološku prednost.-  Situaciju poredi sa onom u našoj zemlji 1999. godine kada je krenulo bombardovanje civilnih žrtava i početkom kopnene invazije na Košarama , sa ciljem da se narodu padne moral. Po njegovim rečima meta vazdušnih napada je zapravo Iran i njihovi centri za nuklearno oružje. On krivi kako kaže “ Satanističku struju“ iz SAD-a i NATO, koji vide da gube rat u Ukrajini, pitanje je sedmica.

Milovan Bajagić smatra da će se sukob proširiti

-Imao sam prilike da živim u Arapskim zemljama i znam da je njihov sukob pet puta komplikovaniji od onih na Balkanu. Običan narod neće rat, ali je hladan rat počeo jos u Iranu, i smatram da će se, zahvaljujući Americi, sukob proširiti  na region.- On je uporedio Gazu sa Staljingradom ili Vukovarom. Što se naše zemlje tiče, smatra da ne treba da stajemo ni na jednu ni na drugu stranu, jer je Izrael priznao tkz. Kosovo, dok su druge strane slali glavoseče u rat u Bosni.

dr. Branislav Ristivojević smatra da Zapadu ističe vreme

-Zapadu ističe vreme i stvara se vakuum moći. Zato sada igra igu sa Izraelom da se prebaci na taj front. Ono što su SAD htele da urade u ratu u Ukrajini jeste ustvari da zaposle i  izmore prave takmace kao što su Kina i Rusija. Na kinu nisu mogli pa su napali Rusiju, da je umore i iscrpe joj resurse, ali im ističe vreme i pitanje je dana kada će se rat završiti. – Hezbolah je , kako smatra on klijent Irana, i Izrael se plaši njih pa okleva da napadne. Podseća ga na ono što se nama desilo 1999. godine, kako bi se narodu slomio moral, a da ustvari Izrael nije dovoljno jak. Čak smatra da je slabiji nego 1967. godine, da su smanjene vojne snage, nije to ta spremnost, samo su ohrabreni od strane Zapada.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “„AKTUELNOSTI“: 16. dan RATA U IZRAELU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter