Izvor: BSC Happy
22.01.2024 u 20:22
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Trampova pobeda spasiće svet!

698. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE

Današnji dan je obeležila poseta poljskog premijera Donalda Taska Ukrajini. Kada se priča o vanrednom zasedanju Ujedinjenih nacija, šta može da se očekuje povodom poslednjih napada na Donjeck, koje je Rusija ocenila kao teroristički čin?

NEOFAŠISTI

– To traje mnogo dugo, od Minskog sporazuma, kada je 14.000 civila stradalo od oružanih snaga Ukrajine, tog korpusa koji je Ukrajina imala u smislu neofašističkih paravojnih formacija. Međutim, to i sada traje. Za razliku od Rusije koja veoma vodi računa o dejstvima i selektivno pogađa vojne ciljeve i veoma retko se desi da se nešto drugo dogodi po pitanju civilnog stanovništva. Ti akti Ukrajine prema civila će biti sigurno tema, s jedne strane, dok će s druge strane biti reči o isporukama oružja Ukrajini iako ona izostaje zbog zavrtanja ove centralne slavine iz SAD – kaže Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost i terorizam.

Uprkos činjenici da su civili gađani zapadnim kalibrom, Lutovac je siguran da to neće ništa promeniti i da će biti „samo formalne osude“.

SLEDE PROMENE

Kada pričamo o Zapadu  Americi na prvom mestu, vidimo velike probleme kod njih na unutrašnjem planu. Može li Tramp spasiti Ameriku ili je taj pad neminovan? Drago Delić, novinar i publicista, smatra da bi Trampova pobeda na predsedničkim izborima bila spasonosna za ceo svet.

-Lično mislim da nije on tek tako izjavio da bi za 24 časa rešio rat u Ukrajini. To je čovek od velikog autoriteta u celom svetu, ali sama ta izjava znači da on dobro poznaje Putina, kao osobu, tako da verovatno ima ideje u kom pravcu bi razgovarao sa Putinom i sa ostalima. Na leto su i izbori u Evropskoj uniji tako da može doći do smene političke garniture, koja je sada u EU. Ukoliko bi Tramp pobedio u Americi, mislim da bi svet ušao u daleko mirnije vode – veruje Delić.

MNOGO JE PLAĆENIKA

Mnogo je stranih plaćenika u Ukrajini, ali se izdvajaju Francuzi. Igor Damjanović, stručnjak za geopolitičke odnose, slaže se da plaćenici nose veliku težinu sukoba na ukrajinskoj strani.

-Sigurno da plaćenici prelaze nekoliko desetina hiljada Iz raznih zemalja od početka rata. Sada se spekuliše o velikom broju francuskih plaćenika. Sećam se video priloga koji se pojavio letos gde se Kolumbijci žale na tretman ukrajinskih oficira i komandnog kadra, da se prema njima odnose rasistički. Tada je jedan rekao da je poginulo 20 Kolumbijaca boreći se za Ukrajinu – kaže Damjanović

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter