Izvor: BSC Happy
15.01.2024 u 20:18
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zapad hteo zamku za Rusiju, dobio harakiri akciju samouništenja. Dugo će se češati

Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče od 19.50 časova. Obrađuje mahom političke teme, a od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i rata u Izraelu, bavi se dominantno rusko-ukrajinskim i izraelsko-palestinskim sukobom.

691. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE 

Kad se vodi neki rat, stalno se priča o pobedi i šta bi za koju stranu bila pobeda. U konkretnom slučaju specijalne vojne operacije u Ukrajini, mnogo se priča o liniji fronta i da je ona usko povezana sa globalnim dešavanjima.

„Svi gube u ovom ratu, najviše Zapad“

Pukovnik Aleksandar Mihailović smatra da je u ovom slučaju pogrešno razmatranje ko će pobediti.

– Ovde ratuju dva brata, dva naroda iste krvi. Ko tu može da pobedi? Da li može stariji brat da pobedi mlađeg ili mlađi starijeg i onda da slavi? Ovde je nešto sasvim drugo u pitanju. Ovde gube svi! I jedni i drugi, ali i svet, što se posebno reflektuje na Evropi. Ovo je trebalo da bude zamka za Rusiju, a ispala je harakiri akcija samouništenja, pre svega ekonomskog, Zapadne Evrope, i to onih najrazvijenijih država. To će ih skupo koštati i češaće se jako dugo – siguran je pukovnik Mihailović.

Civilizacijski rat

Ako se gledaju ciljevi i mete, i jedne i druge strane, može li se tu govoriti o nekim vrstama pobeda ili je pobeda jednog, čist poraz drugog? Politički filozof Dragoljub Kojčić podseća da strana koja napada vrlo dobro zna koje su proporcije u odnosima ljudstva, ako hoćeš da izvedeš blickrig.

– Naravno da je Rusija mogla da napravi blickrig, da je htela, ali mislim da je Rusija htela nešto drugo da pokaže. Rusija nije išla sa ciljem da uništi Ukrajinu i Ukrajince već da, kao što su deklarativno naglasili, da defašizuju i denacifikuju Ukrajinu i da prestane rusofobna politika, koja se iskazala od Odese do Donbasa – rekao je Kojčić, pa izneo svoj utisak. Polazeći od činjenice da Ukrajina nije više samo Ukrajina već kompletan politički Zapad, njemu sukob u Ukrajini dobija „karakteristike verskog rata. Ili civilizacijskog rata“.

Lažne priče o ratu Rusije i NATO-a

Mnogo se priča o sukobu Ruske Federacije i NATO-a. NATO neće u taj sukob, ali gura neke svoje članice. Prva na redu je Poljska, videli smo proteste tamo, druga na redu je Nemačka, gledamo proteste i tamo. Međutim, novinar Miroslav Stojanović ne veruje u šansu da dođe do tog sukoba (Rusija-NATO).

-Ali lansirana je ta ideja preko visokotiražnog, nemačkog Bilda. Čak je i precizno rečeno kad bi trebalo da počne. Varnice bi trebalo da krenu u februaru, a pravi rat bi počeo u martu 2025. godine. Mislim da se to namerno plasira sada kada su propale varijante sa ukrajinskom kontraofanzivom, kako bi se na neki način motivisao Zapadni svet, koji je već umoran od ukrajinskog rata, i finansijski i vojno – smatra Stojanović

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter