Izvor: BSC Happy
16.01.2024 u 20:22
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Završni rat se tek očekuje!“

Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče od 19.50 časova. Obrađuje mahom političke teme, a od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i rata u Izraelu, bavi se dominantno rusko-ukrajinskim i izraelsko-palestinskim sukobom.

692. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE 

Predsednik ruske Dume je rekao da je specijalna akcija u Ukrajini sprečila Treći svetski rat. Glavna urednica Raša tudej, imajući u vidu Bliski istok i Crveno more, odnosno Jemen, smatra da je Treći svetski rat u ograničenom obimu ipak moguć, ali u tom delu sveta. O tome večeras razgovaramo sa našim uvaženim gostima: Milanom Jolovićem Legendom, pukovnikom; Nemanjom Antićem, ekonomistom i Slobodanom Stojićevićem, ekspertom za informacioni rat.

Tek počinje…

Na glavnoj džamiji grada Koma pre 10-ak dana se pojavila crvena zastava osvete. Amerikanci naravno ne priznaju šta se tačno dogodilo. Da li će Amerikanci na to odgovoriti, da li će iskoristiti za napad na Iran, da li smo na pragu nečeg opasnijeg? Pukovnik Milan Jolović Legenda smatra da jesmo.

– Ako možemo reći da je Balkan meki trbuh Evrope, kao što su Ukrajina i Kavkaz meki trbuh Rusije, onda sigurno možemo da kažemo da je Bliski istok meki trbuh sveta. Šta se god desi na Bliskom istoku, to se odražava na svet, ako nikako drugačije onda kroz energetsku i ekonomsku krizu, jer su najveći proizvođači i izvoznici energenata tamo. Videli smo od početka rata u Pojasu Gaze da se Iran držao suzdržan i svi smo očekivali da će ući u taj rat. Taj neki završni rat između cionista i arapskog sveta se tek očekuje – kaže pukovnik Jolović. Podsetio je da je ovo prva velika akcija Irana posle ubistva njihovog pukovnika Sulejmanija 2020. godine, a ipak su se odvažili da gađaju taj deo Kurdistana.

Ko će na čiju stranu?

Amerikanci kriju da je Iran udario na njihove objekte u Iraku, a prikrivaju sve šta rade sa Gazom, povodom Izraelaca i Palestinaca a i povodom Jemena i Huta. Dokle to mogu da kriju ili da žive u uverenju da mogu da nametnu svetu svoju intrepretaciju. Ranije im je to i te kako uspevalo, ali Slobodan Stojićević, ekspert za informacioni rat smatra da je to vreme prošlo. Bar se svi nadamo da je tako.

-To je ono što se zove američki narativ. Oni ovde imaju veliki problem. Ako se pogleda šta se sada dešava, što se u ruskoj nauci zove „razrastanje“ frontova, odnosno širenje frontova, što ćemo sada imati na celom Bliskom istoku. I pojaviće se problem za Amerikance da će sve države morati da se podele na dva fronta. Svi će imati dilemu, koju i mi imamo, na čiju stranu da se opredelimo u navijanju između Izraela i Palestine – priča Stojićević. Ne bi se, ističe, složio da je problem samo u Iraku, jer „biće problem i sa evropskim muslimanima. Podsetio je da imamo muslimanski faktor u Bosni, na Kosovu i u Albaniji, „a taj faktor živi za račun Amerikanaca“.

Jače oružje od vojske

Ekonomista Nemanja Antić naglašava da neke države ratuju vojskom i oružjem, dok neke (Katar, Iran, Saudijska Arabija, UAE) to rade mnogo jačim oružjem – restrikcijama na proizvodnji nafte i gasa.

– To direktno dovodi do rasta tih proizvoda na bogatim tržištima, odnosno u Evropi i Americi. To je mnogo ubojitije za Zapadni svet, Ujedinjene nacije i sve dominatno kapitalističke strukture, jer se to direktno preliva na inflaciju, koju ne može da amortizuje ni jedna centralna banka, pa je plaćaju građani, čak i u razvijenim demokratijama. A tada može doći do ekstremnog rasta nezadovoljstva. Videli ste šta se desilo u u Nemačkoj – ukazuje na posledice Antić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Završni rat se tek očekuje!“”

  1. Još nije počelo , biće po negde bačena manja atomska bomba prvenstveno mislim na Jemen a na Ruse nešto od možda nekih boleščina, možda da se Rusi vakcinišu protiv velikih boginja ali je problem u tome ako su radili na tim stvarima tu bi bilo pored velikih boginja i još po nečega, zato bi Rusi možda već sada trebali da objave do čega su došli po tim laboratorijama u Ukrajini .
    Dobar gospodin Đuro Bilbija u ulozi voditelja samo što se ne zna kada priča i obrazlaže dogadjaje a dosta toga zna i kada pred kraj odjednom postavlja pitanje gleda u jednog ili u nas gledaoce a onda se odjednom okrene ka nekom gostu koji treba da odgovori na pitanje , kao starinski uitelj u školi , kod njega je faktor iznenadjenja gostiju što je po malo duhovito nama gledaocima , jer gosti ne znaju ko mu je na piku to jest pitanju pa su svi predpostavljam napeti i zapeti . Dobro je gosn Bilbija a dobro je i za goste, daje malo živosti pored tako sumornih , surovih i tužnih stvari koje se dešavaju iz dana u dan po Svetu .
    Mislim da će Jemen najviše da nagrabusi (pored Palestinaca) ali i pored toga ostaće svoj na svome i na onome što je želeo .
    Kraj može biti u stilu „ko se mača lati od njega i strada „, to će se desiti iUkrajini i Izraelu i bilo kome ko od sada pa nadalje napada drugog neosnovano ili u ne srazmernom odgovoru . Ne bih volela da mi je Netjanahu predsednik ili nekakav vodja , on pored toga što uništava druge uništiće i Izrael .
    Živeli oni koji se bore protiv onih koji ne žele drugome dobro, koji žele i dalje da pljackaju i žive i dalje na tuđoj grbači .
    Uh da ne zbaoravim našem predsedniku da kažem da se ne prima na Zelenu agendu , kupila sam svetleće kugle u Jisku da napravim na terasi i zimsku i letnju jelku , da svetle i leti i zimi , kugle se pune na sunčevu energiju , rezime leti jelka sija ali od septembra škilje a od oktobra što kaže onaj deda kur.moj sija , ne sija ni malo do dan danas ni jedna a to je pet meseci mraka , pametnom dosta a i velike korporacije neka gleda kao države iz kojih potiču ili kao globallističke korporacije , što bi značilo zna se šta je to , to je što se tiče našeg litijuma .
    Imam utisak da sa tih satelita samo kao neki lopovi posmatraju gde čega ima po dubini i po površini raznih država i onda se uskopiste na te sirote države da bi im uzeli sve da ih iscede dokle god mogu zato je sada trenutak da se osveste te države i da smeste lopove tamo gde im je mesto .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter