Izvor: BSC Happy
04.03.2023 u 22:15
0

ALEKSANDAR PAVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vagner ima svoje satelite koji vide svaki deo zemaljske kugle“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 374. dan rata u Ukrajini.

Najžešće borbe se vode u Bahmutu.

Ruske snage zajedno sa grupom „Vagner“ okupirale su ovaj grad i uništile glavne saobraćajnice koje su snabdevale ukrajinsku vojsku.

Strani mediji govore o potpunom padu Bahmuta u ruske ruke, ali se čuju oprečne informacije. Kada će nastupiti prelomni trenutak rata u Ukrajini? Ima li pokazatelja? O ovim i ostalim temama razgovarali smo u večerašnjoj emisiji sa gostima: Žarko Pecić-pukovnik, Aleksandar Pavić-politikolog i prof dr Bojan Dimitrijević- ekonomista.

Aleksandar Pavić govori o deindustrijalizaciji SAD u vojnom smislu koja je počela još od kraja Hladnog rata.

BOJAN DIMITRIJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Duboka država se nameračila na KInu i bojim se da neće stati!“

-Amerikanci danas mogu da ratuju samo protiv trećerazrednog protivnika i tu im ne ide baš sjajno. Oni su izgubili kapacitet za proizvodnju oružja. Izgubili su industriju, ali i stručnjake i to ne može da se preko noći nadoknadi.  Amerika je postala ekspediciona sila u svetu. nameće se pitanje zašto su se upuštali u rat?  odgovor je jednostavan, napravili su užasno lošu procenu i  potcenili Ruse. Ispostavlja se da Amerikanci  dobijaju obaveštajne podatke i da zavise od Ukrajinaca i Britanaca. Dobijali su loše podatke od samog početka. Sve u svemu jako loša strateška procena i vidi se sada da nisu spremni za ovako dug rat. Nemaju kapaciteta ali ni zaliha. Sad dolazi u pitanje i zalihe koje oni očigledno planiraju da koriste u ratu protiv KIne- ističe Pavić.

Pavić smatra da je u Americi sve jača antikineska retorika koja jasno poručuje da se na Kinu sprema „nešto veliko“.

– Cela farsa oko  meteorološkog balona bila je  stavljanje fokusa javnosti na povećanje antikineske retorike. To neće stati i to je više nego očigledno jer tretiraju Kinu kao glavnog protivnika, ali im to sada ne dozvoljava Rusija i to ih frustrira. Kinezi su suzdržani kao narod ali ih nervira bezobrazno isticanje dvojnog standarda. Kineze to vređa i tako i odgovaraju Amerikancima. Takva im je zvanična spoljna politika ali i medijska.  Dvostruki standardi Zapada su sve vidljiviji. Ako se sećamo, tokom prošle godine je bila žestoka kampanja kako Iran šalje dronove Rusiji, pa ništa nije bilo sa tim. To je samo propaganda, a nigde nikakvih dokaza.  Oni plasiraju laž kako bi digli takvu antikinesku atmosferu. Šalje vojnike na Tajvan, svesno i namerno provociraju Kinu- kaže Pavić.

Pavić poručuje da Rusija nema drugu opciju osim pobede, a da je cilj Zapada njena propast.

-Zapad ima plan da  kolonizuje i rasparča Rusiju i da je vrati u doba krize kakva je bila za vreme Jeljcina.  Ovo je ruska  egzistencijalna bitka. Baltičke zemlje su glasnogovornici američke politike. Nuklearni oružje u Ukrajini i ulazak u NATO su poruke iz Ukrajine Rusiji.

-„Vagner“ je zvezda u zauzimanju Bahmuta. Prigožin je skoro objavio da grupa „Vagner“ ima svoje satellite koji vide svaki deo zemaljske kugle. Tu se vidi koliko su se stvari promenile. Ukrajinci su nekad imali prednost da sa svih 5 očiju vide baš sve.  Znali su kada se Rusi spremaju na akciju. Mogli su da snime koliko Rusija ima sanduka municije.  Rusi su pod stalnim globalnim nadzorom pa ipak uspevaju da se nose sa tim. To im polazi za rukom jer su bolji u elektronskom ometanju-kaže Pavić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter