Izvor: BSC Happy
04.03.2023 u 22:43
0

PUKOVNIK PECIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Poseta Šojgua frontu je jačanje morala ruskim vojnicima“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 374. dan rata u Ukrajini.

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na stambeni blok u gradu Zaporožju povećao se, tvrdi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i poziva Rusiju na odgovornost za ovaj napad.
Navodno je ruska raketa S-300 pogodila stambenu zgradu u kojoj su stradali civili.

Pukovnik Žarko Pecić bio je gost večerašnje emisije „Aktuelnosti“ koji je prokomentarisao stanje na ukrajinskom frontu.

-Zaporoška oblast se izjasnila na referendumu da je deo Ruske Federacije. To stanovništvo je dugo trpelo teror Ukrajinaca. Sada pati pod ratnim dejstvima.

ALEKSANDAR PAVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vagner ima svoje satelite koji vide svaki deo zemaljske kugle“

-Dejstvom od strane ruske vojske mnogi elektroenergetski objekti su uništeni.  Mislim da je najveće nezadovoljstvo među tim stanovništvom u Zaporožju tokom mobilizacije. Oni su proruski orjentisani i teško im pada da budu regrutovani u ukrajinsku vojsku. Čekamo da se tamo nešto desi i da se oni pobune,  mada mislim da će do toga teško doći jer je velika represija od strane ukro-nacista.

On smatra da je Zaporožje trenutno najmirniji deo ukrajinskog fronta.

-To je dobro utvrđeno mesto od strane ruske vojske. Na tom delu se tek očekuje ruska kontraofanziva. Sve to zakuvava iovako tešku situaciju kod lokalnog stanovništa. Svi ti problemi sa strujom i snabdevanjem povećava nezadovoljstvo.

O današnjoj poseti ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua ukrajinskom frontu Pecić kaže:

– Poseta ministra odbrane Šojgua frontu znači sagledavanje i uvid u sve tekuće probleme na bojnom polju. O tome mu referiše general Gerasimov i na licu mesta se donosi odluka kako da se ti problem reše.  Ne rešavaju se tamo sitni problemi i taktike, već krupne stvari.  To mnogo znači i za jačanje morala ruske vojske. Odlikovanja su mogla da budu dodeljena i na nekom drugom mestu, npr. u Moskvi, ali to je ipak dodeljeno vojnicima tu na frontu. To ima poseban značaj za moral vojnika. To je poenta posete.

BOJAN DIMITRIJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Duboka država se nameračila na KInu i bojim se da neće stati!“

O zauzimanju Bahmuta pukovnik kaže:

-Saznao sam da je oko 4 kilomatera preostalo kako bi se potpuno zatvorio obruč oko Bahmuta. To znači da on još nije pao. Još uvek postoji prostor kroz koji se povlači ukrajinska vojska. Glavni put drži grupa „Vagner“. Još uvek nije sasvim zauzet. Mislim da se to neće desiti u narednih par dana. Prvo su se izvukli oni ukro-nacisti. Deo ukrajinskih oružanih snaga je ostao da pruža otpor. Povlačenje ne ide odjednom kroz kontrolisani prostor. On uvek  ide u malinm grupama. Padom Bahmuta nisu rešene sve muke ruske strane. Dolazi težak teretn od Bahmuta prema Časiv Jaru. To je grad u kojem se vadi glina sa veoma velikim i dubokim kopovima.  Jako je nezgodan taj teren za borbe. Iskopi i kanali su pogodni za odbranu.  Tu bi mogle da se smeste čitave čete tenkova. Ruske snage bi morale da osvajaju visine- napominje pukovnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter