Izvor: BSC happy
01.12.2023 u 20:11
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Netanijahu pravda zločin, biće to rat do istrebljenja

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region detaljnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini i sukoba između Palestine i Izraela, koji svakog dana dobijaju neke nove obrise. Ključne statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvaženi stručnjaci čije opservacije nude širu sliku ove ratne tematike.

Sukob Izraela i Palestine – 56. dan

Posle sedmodnevnog primirja, Izrael je nastavio dejstva na Pojas Gaze. To je jedna od tema o kojoj pričaju gosti večerašnje emisije AKTUELNOSTI: ekonomista prof. dr Bojan Dimitrijević, Slobodan Dimitrijević iz „Srpsko-ruskog pokreta“ i novinar Žarko Rakić.

Dejstva se nastavljaju, Hetanijahu je rekao da se borba protiv Hamasa nastavlja a na svakodnevnim snimcima sa terena se vidi ko su žrtve napada.

„Duboka država“ iza svega

Slobodan Dimitrijević ukazuje da je to retorika na koju smo navikli a kojom „Netanijahu pravda njihovu brutalnu, neprimerenu akciju“.

-Ono što se tamo dešava je katastrofa za ljudski rod, a dečica su nedužne žrtve. Samim tim što je rekao da će rat da traje do istrebljenja Hamasa govori nam nešto drugo. Ovo će zaista da potraje, neće se brzo završiti. Hoće da okupiraju teritoriju i da je očiste od palestinskog življa – zaključuje Slobodan Dimitrijević.

Dodaje da inicijalnu napad nije ideja Palestine već je projektovano od „duboke države“.

Etničko čišćenje

Prof. dr Bojan Dimitrijević se nadovezao rečima da je osnovni cilj potpuno etničko čišćenje.

– Očigledno se napad Hamasa koristi kao sredstvo ostvarenja izraelskog cilja, stvaranje etnički čistog Izraela, koji nikada neće dozvoliti nikakvu palestinsku državu na svojoj teritoriji. To bi bio očigledan cilj. U tom kontekstu se može objasniti besomučno bombardovanje bolnica, škola, civilnih objekata, kolona sa ranjenicima u povlačenju i tako dalje – istakao je Bojan Dimitrijević.

Homogenizacija na delu

Novinar Žarko Rakić smatra da moramo proširiti krug država, koje su direktno ili indirektno u problemu zbog najnovijih sukoba na Bliskom istoku.

-Izrael ima najveći problem zato što mora da ratuje. Ali imam utisak da najveći problem zapravo imaju Sjedinjene Američke Države. Zato što imamo na delu homogenizaciju manje arapskog sveta a više islamskog sveta, a SAD su poslednjih deceniju ili dve izgubile najveći deo svoj strateškog položaja u islamskom svetu – navodi Rakić

 

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter