Izvor: BSC Happy
05.12.2023 u 20:42
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rat se neće lako završiti, potpuno uništenje Hamasa nije moguće“

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, sukoba između Palestine i Izraela, koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci čije opservacija nude širu sliku ove ratne tematike.

Danas je 60. dan sukoba između Izraela i Palestine, naši gosti Nikola Šainović, Mladen Obradović i dr Radovan Kalabić govorili su o sukobu koji potresa ceo svet, detaljno analizirajući borbe i davajući procene koliko će sve ovo trajati.

OVAJ VELIKI IGRAČ SUTRA MOŽE DA ZAUSTAVI RAT, ALI ĆE IPAK IZAZVATI TREĆI SVETSKI! I večeras u „AKTUELNOSTIMA“ OTKRIVAMO ko KROJI SUDBINU BLISKOG ISTOKA!

Na samom početku govorilo se o tome šta se u Gazi zapravo nastavlja, borbi protiv Hamasa, čišćenje Gaze ili proterivanje civila. Bivši premijer Srbije, Nikola Šainović u svom izlaganju istakao je da ovaj sukob neće tako lako prestati i da pokret kao što je Hamas zapravo nikada neće biti potpuno uništen.

– Nastavljena je operacija koju je Izrael planirao posle sedmog oktobra i koju je planirao verovatno i ranije, obračun sa Hamasom u gazi. To je velika vojna operacija Izarela ona nije mogla da se završi tako brzo i neće se lako i brzo završiti. Ovaj zastoj i primirja su prilika za razmenu zarobljenika. Rat tamo traje od 1948. godine i mir su ustvari prekidi između kontinuiteta rata. Ovaj izraelski zahvat ima cilj da uništi Hamas u Gazi, ali uništenje pokreta kao što je Hamas nije moguće, jer će se jednog momenta preostali borci obući u civilno i ostaće među civilima. Razoriće oni tunele, zgrade, ali Hamas neće nestati, nažalost, stvoriće još jače radiklano krilo i Hamasa i drugih, nije samo on u Gazi. Sukob će se nastaviti, stradaće žrtve sa obe strane, s tim što hronologija pokazuje koliko je neproporcionalan odnos žrtava, zarobljenika, kazao je gospodin Šainović.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan okrivio je međunardne organizacije zbog nedelovanja kada je reč o sukobu na Bliskom Istoku, ovo je situacija kada bi upravo one mogle da pokažu svoj pun kapacitet, ali ipak to ne čine, Mladen Obradović kaže da je prosto neverovatno da jedna takva svetska organizacija i dalje ne reaguje na terorizam koji Izarel sprovodi.

– Ujedinjene nacije su nekada bile organizacija koja je znala da upotrebi i vojnu silu u slučajevima kada je međunarodna organizacija procenila da je tako nešto potrebno. Zato je zaista za čuđenje, kako je moguće da najveća svetska organizacija čiji je osnovni cilj da svetom ne rukovodi sila, već da u svetu postoji delovanje međunarodnog prava i da se postigne mir. I zato je nemoguće da je takva svetska organizacija pokazala potpunu nesposobnost da se uhvati u koštac sa onim što čini Izrael, a to je u suštini terorizam koji se sprovodi nad Palestincima, zaključio je Obradović.

Dr Radovan Kalabić rekao je da je i više nego potresno gledati stradanje civila i dece, takođe, složio se da su međunarodne organizacije pokazale putpunu neefikasnost kada je reč o ovom sukobu.

– Ako danas postavljamo pitanje savesti čovečanstva, a nemoguće je ne postaviti takvo pitanje pored ovakvih događaja čiji smo svedoci evo već 60. dan u Gazi. Onda bismo morali da konstatujemo neefikasnost međunarodnih organizacija, i njihovu nemoć, oni su nemoćni na kraju krajeva. Savest čovečanstva nije prvi put na ispitu, ali je pokazala da je odavno utrnula, rekao je dr Kalabić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter