Izvor: BSC Happy
25.05.2023 u 20:55
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: ZELENSKI pobegao iz Ukrajine, NAČELNIK GENERALŠTABA ukrajinske vojske UBIJEN?

Lukašenko je rekao da je transfer taktičkog nuklearnog naoružanja iz Rusije počeo, povlače se snage Vagnera iz Bahmuta, a EU započinje projekat pomirenja u Ukrajini. O ovim temama večeras u emisiji "Aktuelnosti", na 456. dan rata u Ukrajini, sa: Draganom Krsmanovićem. pukovnikom i teologom, prof. dr Predragom Ćeranićem, Fakultet za bezbednost Banjaluka i Aleksandrom Pavićem, politikologom.

Dragan Krsmanović smatra da je pad Bahmuta slom ukrajinske vojske

Konačni slom ukrajinskih snaga je ovaj korak, a to je zauzimanje Bahmuta. Jedna medijska kampanja sa Zapada o mašini za mlevenje mesa, velikim gubicima Rusa; pod pritiskom realnosti prave propagandu zapadnog tipa. Prikazuju sopstvenoj javnosti na način na koji žele. Poređenje sa Staljingradom ima dosta logike. Zelenskog je koštao Bahmut. Oslabljena je sposobnost ukrajinskih snaga. Na pravi način ne mogu nadoknaditi gubitke koje su imali – rekao je on.

Propaganda i izgovori Zapada i u trenucima propasti

– Pre godinu dana mi smo se dvoumili da li će Rusi ići prema Odesi ili Harkovi, danas očekujemo ukrajinsku kontraofanzivu. NATO-u je prioritet propaganda. Zapad je svoje stanovništvo uspeo da preplavi inforamcijama koje su njima važne. On se primarno time bavi. Oni će uvek naći neki izgovor zašto je stvar dobra za njih. Sutra ako reše da se otarase Zelenskog pustiće ga niz vodu, a njihovo javno menjnje će misliti da su oni odradili sve što treba. Sve se to odvija u sferi propagande.

Rusija doživljava katarzu svog duštva kroz ovaj rat

– Možemo steći utisak da postoje dve strukture u NATO, ali svi oni imaju isto mišljenje. Neki su trezveniji, neki misle da je nešto što je nemoguće ostvariti naprosto nemoguće. Ukrajina daje meso, a oni daju oružje. Rusija će normalno pobediti u ovom ratu. Trenutno težište u Rusiji jeste da se desi promena i u samom društvu. Vagner je deo ruske vojske, oni koriste medijsku priču, oni su specijani i posebni. Zapad je vršio dezintegraciju ruskog društva Rusija veši svoju unutrašnju promenu kroz ovaj rat – zaključuje Krsmanović.


Predrag Ćeranić kaže da paralela Bahmuta i Staljingrada može dati odgovore kako će se rat završiti

– Bitka je postala prekretnica u ovom ratu. Napravili ste dobru paralelu sa Staljingradom. Mislim da bi bilo korisno da pročitaju Valtera Šelenberga. I u Jugoslaviji su njegovi memoari prevedeni 1958. On je objašnjavo kako su se nacisti borili posle Staljingrada; diverzantske akcije, akcije u pozadini, oblačenje u uniforme sovjestkih vojnika. Ovo što se desilo na području Belgoroda me podsetilo na te događaje, ali iz ovih memoara možemo pročitati sledeće poteze. Terorizam je ono što se može očekivati od Ukrajine, kako bi sejali pometnju i strah u ruskim redovima – rekao je on.

Pokušali su da pokore svet, Rusija je prva rekla „ne“

– Globalizam je hteo da poruši granice države, da vlade se ne pitaju ništa. Njihove vredfnosti su suprostavljene tradicionalnim vrednostima. U Siriji je Rusija zaustavila proces globalizma. Gospodarenje svetskim resursima je glavni cilj – smatra profesor.

Kraj Zelenskog, kraj Ukrajine

Zelesnki se neće vraćati u zemlju nakon napada na Kremlj i njemu pripremaju zamenu. Zalužni je bio kao oponent i kao neko ko bi mogao da zameni Zelenskog. Treba pomenuti 1944. Pojedini visoki oficiri Vermahta počinju shvatati da se rat gubi i da se Hitlerovo ludilo mora zaustaviti. Cela operacija je bila da se sa Britancima i SAD napravi neki savez kako bi se borili protiv komunizma. Zelenskom se traži naslednik koji će ući u pregovore. Rat se bliži kraju – zaključuje Ćeranić.


Aleksandar Pavić smatra da je glavnokomandujući ukrajinske vojske pretnja po Zelenskog

– Zapadni krugovi Zalužnog ističu u prvi plan. Mnogi su spekulisali da Zapad sprema zamenu za Zelenskog i da će on biti rival. Najlakše je pomisliti da je stradao od neke ruske rakete. Da su bili Amerikanci oni bi se pohvalili time. Rusi to ne rade. Možda su ga ubili, ranili njegovi. Zelenski od kad je otišao na službeni put, on se od tada ne vraća u zemlju. Prilično je dugo odsutan. Zalužni nestaje. Možda su tu unutrašnje borbe – kaže on.

Gde su dva glavna ukrajinska komandanta? U Kijevu se vodi rat za vlast

Zelenskom se definitivno drma fotelja. Sve je više kritičkih objava u zapadnoj štampi o njemu. Kad hoćeš nekoga da eliminišeš zoveš ga u lov. Ovo je simbolika velika. Rusi vode realan rat, ne bave se previše propagandom. Ukrajincima je to na prvom mestu. Moraju da drže javno mnjenje Zapada. Gubitak Bahmuta, još gubiš načelnika generalštaba je ogroman propagandi gubitak. Nešto se pričalo, još jedan bitan komandant Osirski, i on nije u javnosti. Ako su Rusi ubili ili ranili dva velika vojnika. Gubitak tavkih ljudi je podjenako važan gubitak kao gubitak Bahmuta – smatra naš gost.

Rusija na kolenima, Rusija pred Kijevom

– Oni su se potpuno vezali za politiku da Ukrajina mora da povrati svoje granice iz 1991. Politika da se Rusija baci na kolena. Toliko su satanizovali Putina, toliko sankcija, što ekonomskih što ličnih. Vi time eliminišete mogućnost pregovora. S druge strane, vidimo da ceo Zapad vuče za rukav Kinu da ih izvuče iz blata u koje su se sami uvukli. Uvalili su ceo svet u ogromnu nesreću. Nisu spremni da prihvate poraz, ni kompromis. Zapad želi da ostavi tinjajući sukob, da to bude veliko terorističko gnezdo. Rusko rukovodstvo ne želi to. Primirje da koriste kao predah, gledali smo to kod nas devedesetih. Čim je našim neprijateljima išlo loše odmah pregovori. Budimo sigurni da kad Zapad govori o kompromisu to znači da ne stoje dobro – zaključuje Pavić

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter