Izvor: BSC happy portal
01.01.2023 u 00:00
0

IVICA DAČIĆ U NOVOGODIŠNJOJ EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Širom Evrope se vode geopolitičke borbe, one se ne vode samo na relaciji Rusija – Amerika, već na mnogim drugim relacijama!“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oduševio građanje Srbije medijskim istupanjem na Hepi televiziji.

Tokom novogodišnje informativne emisije “Aktuelnosti” sa mnogobrojnim stručnim gostima govorilo se o tematikama koje mesecima okupiraju svetsku javnost, a tiču se specijalne vojne operacije u Ukrajini, trenutnom stanju na frontu, ali globalnoj retrospektivi koja pruža realnu sliku ratnog stanja koje ne jenjava.

U POSLEDNJOJ NOĆI OVE GODINE OTKRIVAMO NAJSTROŽE ČUVANE TAJNE: Ne propustite specijalnu emisiju „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY večeras u 20 časova!

Pred kraj svečarskog okupljanja gost je bio i ministar spoljnih poslova Srbije – Ivica Dačić koji je dao svoj sud globalne političke situacije.

 

  • Kraj godine je uvek vreme kada se izvrši neka analiza predhodne godine, generalno te situacije. Teško neko može da kaže u ovom trenutku šta će se dešavati ili da predvidi kako će se odvijati, kojom brzinom, dinamikom, da li će se to odraziti u smislu kataklizme međunarodnog pravnog poretka ili će opet doći do neke održive forme, kako se kaže međusobnog tolerisanja tih razlika velikih sila. Baš zato je ovo čini mi se jedan trenutak kad mi moramo dobro da analiziramo svaki korak, da donosimo takve odluke i da razmišljamo o tome kako će se naš interes, na našu poziciju kada je reč o najvažnijih pitanjima, kao što je pitanje Kosova i Metohije, ali i kako bi to moglo da se odrazi na neki budući oblik međunarodne zajednice, odnosno šta će na kraju krajeva iza svega toga biti. Zato je veoma teško bilo šta reći – istakao je i dodao:

  Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti       za ANDROID i iPHONE

 

  • Ne znate da li će se na kraju Rusija, SAD i Zapad pomiriti ili će doći do nastojanja za potpunim slomom Rusije. S druge strane naš izveštaji iz Pekinga govore da zapadne zemlje Kinu smatraju svojim najvećim protivnikom. Mi sada treba da brinemo o najvažnijem našem interesu a to je Kosovo, kako će se to odraziti na našu situaciju. Mislim da u ovom trenutku nema razloga za promenu naše pozicije. U ovom trenutku mi nemamo nikakvih garancija da uvođenjem sankcija protiv Rusije da bi se nešto pozitivno promenilo u našoj generalnoj poziciji u vezi sa odbranom nacionalnog i državnog integriteta. Širom Evrope se vode geopolitičke borbe, one se ne vode samo na relaciji Rusija – Amerika, već na mnogim drugim relacijama. Između ostalog Evropa traži svoju poziciju. S druge strane odnosi Kine i Rusije nisu uvek idealni – objasnio se između ostalog Ivica Dačić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter