Izvor: BSC Happy
25.10.2023 u 20:32
2

EMISIJA AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPYTV: Jedini izlaz iz krize je da se prizna Plaestincima da oni imaju svoju državu

Poslednjih devetanest dana kao i u čitavom svetu fokus emisije bazirao se na Bliskoistočnu krizu u koju su uprte oči čitavog sveta, a koji predstavlja varnicu koja uz Rusko Ukrajinski front, koji još uvek bukti, preti da zapali čitav svet i izazove do sada nevidđene globalne poremećaje.

Situacija između Izraela i Palestine zaoštrava iz sata u sat, u Gazi vlada prava humanitarna , katastrofa. Turska ne smatra Hamas terorističkom organizacijom, mnogo je problema za zapad nakon ponovno razbuktavnja  Bliskoistočne krize. O svim najvažnijim dešaavanjima u večaerašnjoj emisiji Aktuelnosti i šta to predstavlja za budućnost sveta kakvog poznajemo.

Obaveštavamo gledaoce koji emisiju prate putem Jutjub kanala da je kompanija Jutjub uklonila emisiju „Aktuelnosti“ sa svoje platforme. Emisiju možete pratiti na novoj platformi Rumble

https://rumble.com/user/AktuelnostiTVHappy

Večerašnji gosti osvrnuli su se na sve veću humanitranu krizu na Bliskom Istoku i glasove koji se iz zapadnih zemalja čuju i koji su ovog puta nešto drugačiji nego što smo do sada bili naviknuti.

Do sada smo imali dvoličnu politiku zapada rekla je  Ivana Stojanopvić i dodala da je ovo što se dešava sada  prilike da čujemo te mlake izjave sa zapada i tu njihovu dvoličnost naglasila je da ovo što se dešava do sada može imati strašne posledice io po sam izrael Po njenom mišljenju jedini način izlaska iz ove krize je da se Plaesti da davno obećana država na koju takođe imaju pravo.

  • Ne znam kako Izrael ne razmišlja o posledicama , jdeini izlaz je da prizna Palestincima pravo na svoju državu, imajući u vidu da je okružen muslimanima oko svih svojih granica, inače će morati bdeme i ne samo ovo oko Gaze, da izgradi oko čitavog Izraela. Drugo svaki državljanin Izraela će sutra morati da se okreće na bilo kom aerodromu u bilo kojoj ulici. Ja ne znam da li su oni svesni šta rade. Kazala je Stojanovićeva i dodala.
  • Ja razumem da su oni rezignirani sa ovim što je uradio Hmas i to je sve strašno, ali ovakva odmazda danas u 21 veku, to je strašno. Naravno vidimo da je Nemačka što se tiče Evrope, u nekoj osudi prema Palestincima i aposlutnoj podršci Izraelu najglasnija, valjada zbog toga što je ona počinila Holokaust , pa ajde sad da se i prema drugom narodu tako nešto uradi da bi se pokazalo da nije strašno ono što su oni uradili. Za mene je ovo izuzetno strašno svi ovi snimci koje gledamo. 

Ona dalje objašnjava da je neophodno da se ima uvid u jednu bitnu stvar, a to je, da ovaj sukob datira od pre mnogo godina i ima duboko ukorenjenje probleme.

  • Ovo je sukob koji traje već skoro sto godina oko tih teritorija , ima ukorenjene verske probleme , razlika izmedju mulsimana i jevereja je upravo ta koja se tiče AL AKSE, džamije koja se nalazi nedaleko od Jerusalima, Al Aksa je treća svetinja po važnosti u muslimanskom svetu, oni veruju da je Muhamed dolazio u tu svetinju i da se odatle vazneo u nebo. S druge strane jevreji smatraju da je to brdo jedino mesto gde oni mogu po njihovom verovanju da vrše žrtvene obrede  odnosno da žele da podignu svoj hram koji eto čekaju vekovima. 

Ivana Stojanović smatra da se ovaj problem ne može rešiti na način na koji Izrael pokušava da ga reši, oni bukvalno 2,5 milona ljudi drži u jednom koncentracionom logoru.

  • I sad su rešili da sravne sa zemljom koncentracioni logor, pa trebaju da se sete kako su oni prošli u Drugom Svetskom Ratu, kako su oni naselei na tim teritorijam akoje su okupirali preko 600.000 jevreja, znači ne na onoj teritoriji koju im je međunarodna zajednica odredila kao državu nego time što su zauzeli teritorije.
  • Ovo pitanje ne može da se reši na ovaj način, ja mislim da se muslimanski svet ujedinio amerika jeste najveći saveznik Izraela i oni gledaju tako, da ko je napao Izrael napao je Ameriku. I uticaj Amerike se stavlja u drugi plan, i samo treba pratiti tok novca jer oni gube rat u Ukrajini i zato moraju da opravdaju slanje toliko novca, a to je dozlogrdilo i kongresu.

Prema stalnopostavljanom pitanju ko je najodgovorniji za rasplamsavanje sukoba, da li je to Amerika koja je stavila veto na predlog Rusije da se uspstavi primirje u pojasu Gaze ta koja je kriva ili je to ipak neko drugi  Dragan Petrović kaže

  • Govor Antonija Blinkena jeste diplomatski jako lepo srečen, ali ako gledamo celokupnu situaciju po mom mišljenju jako je treško da se sukob proširi, jer Kina i Rusija nisu baš mnogvo zaintersovane, Ako znamo da su situacije sa susedima Izraeal koje imaju unutrašnje probleme ne mogu da se umešaju u sukob. Moje mišljenje je da ova kriza neće imati širi karakter, ali ova pripisvanja Rusiji i Kini, ali ja neverujem da će imati širi karakter. I ovaj sukob ima pre svega taktički karakter za SAD, Izrael će ući u pojas Gaze, ali to je jedino što se može očekivati. Ovo će ostati jedna brazgotina koja će imati taktički karakter skretanja  pažnje jer Amerika gubi sukob u Ukrajini.

Ovo je čitava pretnja po čitav svet i ukoliko se Izrael odluči na ulazak kopnenih snaga u Gazu postoji bojazan od toga da čitav Arapski svet se dogne.Moramo malo da se vratimo unazad kaže pukovnik Sreten Egerić i dodaje.

  • Još tada je ukazivalo da predstoji operacija od protiv nekih zemalja u zalivu, ali niko nije pretopstavio da će se raditi o gazi pretopstavilo se da će to biti ILI Sirija ili Liban . Po mojoj ličnoj proceni imajući u vidu trupe koje su angažovane, imajući u vidu da su to dve udarne grupe nosača aviona. Raspolažu sa 500 do 700 krastrećih projektila računajući i prijektile u rezervi. Po mojoj ličnoj proceni mislim da je u pitanju jedna velika provokacija Amerike . Nije još uvek jasno bez obzira šta mi preko svojih  stanovnika koji žive u SAD, a znamo svi i u čijim rukama se nalaze i mediji i u čijim rukama se nalaze i materijalna sredstva. Ko je osnovao Hamas ko ga je finasira, na koji način osramotio državu Izrael. Prav provokacija je ono što je Hamas napravio sada je čisti teroristički akta, zaplašio stanovništvo , napravio pokolj među civilima da odgovore na tu pretnju imaju Egipat i mogućnost ima Iran .Druga provokacija koja mislim da teče sada,je ovo besomučno bombardovanje Gaze. Još uvek ni jedna država nije odgovorila na to bombardovanje, Sirija i Liban nemaju tu mogućnost, tu mogućnost imaju Egipat i Iran. I ovo ubijanje civila je provokacija prema Arapima i prema Ireanu smatra Egerić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPYTV: Jedini izlaz iz krize je da se prizna Plaestincima da oni imaju svoju državu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter