Izvor: večernji.hr
17.10.2023 u 17:00
0

BRUKA SE ZA SITNIŠ: Maja Šuput na sudu zbog nameštaja „Po nastupu zaradi 8.000 evra, a krevet od 2.000 još nije platila“

Hrvatska pevačica, Maja Šuput na sudu zbog kupovine kreveta, vlasnik radnje joj traži 1200 evra.

U presudi Trgovačkog suda u Zagrebu njena firma „Majushka“ je dužna firmi „Tapetar Majcen“ iz Slavonskog Broda nešto više od 1.200 evra. I to već tri godine, a kako je još ranije pisao Večernji, Maja za samo jednu svadbu uzme 8.000 evra.

PRVI PUT NAKON ISKLJUČENJA IZ SERIJE DRIM TIM: Danica Ristovski se oglasila prvi put nakon što ju je Lazar isključio

Dakle, Majina firma je obrtu Tapetar Majcen uplatila oko 730 evra za „izradu i montažu kreveta“ 13. oktobra 2020. godine. Krevet joj je dostavljen dva meseca nakon uplate kapare, ostali novac, nešto više od 1.2000 evra koje je trebalo da uplati, nikad nije video. Majina obrana je, kako je navedeno u presudi, tvrdila da je dug podmiren, ali nije priložila nikakavi dokaz.

Maja se nije javila hrvatskim medijima kako bi potvrdila ove navode.

Majcen je njene tvrdnje osporio, a s obzirom na to da je podneo dokumentaciju kojom potvrđuje spomenut iznos, dok su Majine tvrdnje odbijene. U prigovoru je istakla i da nije potpisala račun za krevet, ali je sud naveo da takva obaveza, potpisivanja knjigovodstvene dokumentacije, i ne postoji

„Video sam vaš mejl, ali taj slučaj ne želim da komentarišem“, kratko je uzvratio Bruno Majcen, vlasnik firme za proizvodnju nameštaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by majasuput (@majasuput)

Sudeći prema finansijskom izveštaju Majine firme, vidi se da je taj krevet mogla da plati. Naime, njena firma, koja ima samo jednog zaposlenog, ostvarila je 2022. godine ukupni godišnji prihod od 199.478 evra, odnosno neto dobit od 30.900 evra, čime je teoretski mogla da iskešira 15 takvih kreveta.

Iz njene firme su se žalili i da se nisu poštovale ugovorne odredbe, ali nisu naveli o kojim je konkretno odredbama reč, niti istakli materijalne nedostatke za uslugu. Ono što su istaknuli jest prigovor zastare, koja u ovakvim trgovačkim ugovorima nastupa nakon tri godine. Ipak, tužitelj je podneo predlog 20. oktobra 2021. godine i zastarevanje nije nastupilo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter