Izvor: BSC HAPPY/VIKTORIJA SAMARDŽIĆ
13.05.2023 u 19:48
0

BSC HAPPY OTKRIVA KO JE PREDSTAVNICA PORTUGALA NA EVROVIZIJI: Ušla u finale, a OVO NISTE ZNALI o njoj! (FOTO)

Happy BSC otkriva ko je predstavnica Portugala

Marisa Isabel Lopes Mena rođena je 25. oktobra 1984.


Profesionalno poznata kao Mimicat, je portugalska pop i soul pevačica i tekstopisac. Predstavljala je Portugal na Pesmi Evrovizije 2023. sa pesmom „ Ai coracao “. Prethodno je učestvovala na Festivalu da Cancao 2001. sa pesmom „Mundo colorido“ pod umetničkim imenom Izamena , ali nije prošla dalje od polufinala.

Rođen u Koimbri, Mimicat je učestvovao na Festivalu da Cancao 2001. sa pesmom „Mundo colorido” pod imenom Izamena, sa ciljem da predstavlja Portugal na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2001 , ali nije prošao dalje od polufinala.
Godine 2009. diplomirala je na Escola Superior de Artes e Design [ pt ] sa diplomom zvuka i slike.

Godine 2014. pridružila se bendu The Casino Roial, kome je bila pevačica i tekstopisac. Iste godine objavila je svoj prvi album pod nazivom Mimicat, „For Iou“. Glavni singl sa albuma, „Tell Me Vhi“, predstavljen je u portugalskoj telenoveli Jardins Proibidos.
Ponovo je ušla na Festival da Cancao 2023. sa samostalno komponovanom pesmom „ Ai coracao “. Pesma je osvojila i žiri i glasove publike na takmičenju, čime je stekla pravo da predstavlja Portugal na Pesmi Evrovizije 2023. Ona će nastupiti u prvom polufinalu.
Mimicat je svoje muzičke uticaje opisala kao soul muziku, ali i „pop hitove na radiju“.Kao uticajne navela je Elu Ficdžerald , Reja Čarlsa i Džil Skot.

Izvan svoje muzičke karijere, Mimicat je radila kao agent za nekretnine .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter