Izvor: BSC HAPPY/VIKTORIJA SAMARDŽIĆ
13.05.2023 u 19:34
0

PREDSTAVLJA AUSTRIJU U FINALU EVROVIZIJE 2023: Svi se pitaju ko je austrijska predstavnica na Evroviziji srpskog porekla!

Ona je izazvala veliku buru. Svi se pitaju ko je austrijska predstavnica na Evroviziji srpskog porekla!

Teodora Špirić rođena je 12. aprila 2000. godine u Beču u srpskoj porodici, a jedan period detinjstva provela je u Kladovu.

Interesantno je i to da se 2020. godine takmičila na Beoviziji pod imenom „Sudnji dan“. Pesmu su na srpski jezik tada preveli njeni roditelji. Teja je uspela na Beoviziji da se kvalifikuje u finale gde je zauzela 10. mesto, dok je na društvenim mrežama i te kako aktivna.

BIOGRAFIJA

Teja je rođena u Beču, u Austriji i roditelji su joj dali ime Teodora. Deo detinjstva je provela u Kladovu, nakon čega se njena porodica vratila u Beč. Tea studira engleski i nemački jezik na Bečkom univerzitetu.

Svoje muzičke početke vezuje za orkestar gimnazijski džez, a potom na muzičkoj sceni u Brodvej Kompaniji. Iako je imala mnoga interesovanja, rano je odlučila da se posveti muzici. Prvu pesmu napisala je 2017. godine, a već sledeće godine je započela saradnju sa austrijskim producentima i snimila je svoju pesmu Waiting For.

Iste godine sarađivala je sa austrijskom diskografskom kućom I.B.Music & Production. 2019. godine je započela sa radom u Švajcarskoj sa Kejt Nortrop i producentom Peleom Lorianom.

2019. je prijavila svoju pesmu Judgement Day za austrijski izbor za Pesmu Evrovizije 2020. Austrijska nacionalna televizija ORF ju je izabrala u uži izbor, ali su za predstavnika Austrije ipak izabrali austrijsko-filipnskog pevača Vinsenta Buena.

Potom, ona svoju pesmu prijavljuje na Beoviziju 2020. pod nazivom Sudnji dan. Pesmu su na srpski jezik preveli njeni roditelji Aleksandra i Petar.

Plasirala se u finale u kojem je bila 10. od 12 pesama sa 4 osvojena boda.

Godine 2021. bila je učesnik pete sezone austrijskog takmičenja Starmania pod svojim pravim imenom, Teodora Špirić.

Od 1.700 prijavljenih kandidata na konkurs, Teodora je izabrana  od ukupno 64 takmičara.

Krajem 2021. godine hrvatski pevač Ninski objavio je pop singl Runaway (Stay) sa Teodorom. To je ujedno i prvi put da se predstavila pod svojim novim umetničkim imenom – Teya.

Teodora Špirić je nedavno na društvenim mrežama podelila fotografije sa predstavnikom Srbije, Lukom Ivanovićem, koji je Srbiji u prvom polufinalu obezbedio prolazak dalje.

Luke Black i Teodora Špirić pred Evroviziju

FOTO: WHOTHEHELLISTEYA, INSTAGRAM / SCREENSHOT

– Helou? London, bio si neverovatan! A sad nam se samo spava – napisala je tad Teodora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter