Izvor: KURIR.RS
10.03.2023 u 18:11
0

DECA HARIJA I MEGAN MARKL ZVANIČNO POSTALI PRINC I PRINCEZA: Par krstio ćerku, ali su ONI odbili da dođu na svečanost! (FOTO)

Princ Hari i Megan Markl počeli su da koriste titule princa i princeze za svoju decu Arčija i Lilibet, potvrdio je izvor za britanske medije. Objava je došla nakon što je par potvrdio da su krstili kćerkicu kao princezu Lilibet Dajanu.

„Mogu da potvrdim da je princeza Lilibet Dajana krštena ovog petka, 3. marta u Los Anđelesu’, rekao je portparol Megan i Harija.

Krštenje je, kako prenosi britanski Mirror, obavljeno privatno u njihovom domu u Kaliforniji, a nije mu prisustvovao ni jedan drugi član kraljevske porodice, iako su navodno bili pozvani.

Princ je u jednom ranijem intervjuu naglasio da bi voleo da njegova deca imaju dobar odnos s njegovom porodicom, ali da isto tako želi porodicu, a ne instituciju.

„Daily Mail“ navodi da je tajnom krštenju bilo prisutno između 20 i 30 prijatelja slavnog para među kojima je bio i Lilibetin kum, milijarder i glumac Tajler Peri. Kum je na krštenje je došao privatnim avionom i sa celim pevačkim skupom. Kraljevski par je u posebno je dobrim odnosima sa glumcem, pre nego što su kupili svoj američki dom živeli su upravo u Perijevoj kući.

Izvor je za Mirror otkrio da je kralj Čarls bio obavešten da Hari i Megan imaju nameru da koriste titule za svoju decu.

„Određeni razgovori su bili obavljeni pre objavljivanja današnjih vesti o krštenju“, navodi izvor.

Da podsetimo, Lilibet i Arči titule nisu dobili prilikom rođenja jer su tad bili „samo“ praunuci vladarke, ali posle kraljičine smrti i Čarlsovog preuzimanja titule postali su unuci vladara što znači da su automatski dobili titule princa i princeze, bez obzira na to koristili njihovi roditelji svoje titule ili ne.

Ovo je pravilo uspostavio još kralj Džordž V, deda kraljice Elizabete II 1917. godine.

Britanski mediji pišu da Hari i Megan nisu automatski hteli svojoj djeci da oduzmu titule, već su navodno odlučili da čekaju da oni sami odluče o tome kad odrastu.

Čarls pak, prenose, nije odlučio o tome hoće li dozvoliti da njegovo dvoje najmlađih unuka koriste svoje titule pa je navodno čekao s tom odlukom do objave Harijevih memoara „Spare“ piše Story.hr.

Inače, Megan je u zloglasnom intervjuu kod Opre tvrdila da Arči nije dobio titulu princa zbog svoje rase, što je neistina.

Dečak je bio rođen kao sedmi u liniji nasleđivanja prestola, a pravila nalažu da, budući da nije prvorođeni sin budućeg kralja (kao što je slučaj s princem Džordžem), nije automatski imao pravo na tu titulu.

Daily Mail je naveo da je službena internet stranica kraljevske porodice dopunjena njihovim titulama, odnosno da će Harijevu i Meganinu decu tamo takođe nazvati princem i princezom dok je do sad stajalo „Miss“ i „Master“ Arči Mauntbaten Vindzor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter