Izvor: Kurir.rs
20.10.2023 u 14:40
0

NJEN ŽIVOT JE UŠAO U ANALE: Folk zvezda Lepa Brena danas slavi 63. rođendan

Folk zvezda Lepa Brena danas slavi 63. rođendan. U Hrvatskoj puni dvorane od osamdesetih, a poslednji put je nastupila 2019. u Areni Zagreb. Na muzičkoj sceni pojavila se 1982. s pesmom ‘Čačak, Čačak’, a godinu kasnije svoju popularnost u Hrvatskoj.

LEPA BRENA NAVIKE PROMENILA IZ KORENA ZBOG ZLATNOG SAVETA NIKOLE SIMIĆA: Ovo možete i vi da uradite za samo 15 minuta!

– Donela sam prirodnost, mladost i jednostavnost, a to je ono što ljudi danas traže. Po reagiranju publike osećam da joj baš to treba, i ja joj to dajem. I nije reč o meni: publika prihvata sve one koji su vedri i nose nešto osvežavajuće u sebi – rekla je za tada.

Brena je u to vreme u Jugoslaviji godišnje imala 150 koncerata.

– Koncert nije samo za slušanje nego i za gledanje. Dobar glas nije jedini uslov, treba biti kompletan umetnik. Svaki pevač mora biti i glumac, mora imati i dobru scenu, garderobu, koreografiju, ukratko scenski nastup mora biti celovit – dodala je.

Te godine Brena i Slatki greh su nastupili s narodnjakom “Sitnije, cile sitnije“ na Jugoviziji, ali je pobedu i odlazak na Evroviziju je odnio Daniel Popović s “Džuli“.

– Mislim da jugoslavenska pesma mora to sadržavati, jer kakva je to naša pesma koja će nas negde predstavljati ako u njoj nema elementa folklora? Folklor je naša osnovna karakteristika i s takvom smo pesmom morali otići – rekla je.

Brena tad kao da predvidela budućnost hrvatske muzičke scene.

– Očito je da zabavna muzika ne napreduje kao narodna. Ona ne nudi nikakve novosti, a festivali kao što su Opatijski i Splitski izgubili su značenje koje su imali u vreme na primer Robića ili Lole Novaković. Danas na celokupnoj estradi prevladava narodna muzika, što se lako može dokazati. Narodnjaci donose i novac, što nije nevažno u ovo vreme ekonomske nestabilnosti – zaključila je.

Podsetimo, Aleksandra Prijović, koja je ponikla u Zvezdama Granda, a i udata je za sina njenog supruga Bobe Živojinovića Filipa, održaće čak pet koncerata u zagrebačkoj Areni.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter