Izvor: BSC HAPPY
17.11.2023 u 08:03
1

„GODINA PROĐE, A DAN NIKAD“: Legendarni citati iz knjige Žarka Lauševića „Nisam lopov, ubica sam“

U javnosti su se objavljivali odlomci iz knjige Žarka Lauševića "Sve prođe, pa i doživotna"

Poznato je da je Žarkov roman štampan u nekoliko tiraža i da se odlomci iz njegove knjige i danas citiraju.

U knjizi otkrio privatne detalje

U ovom Dnevniku jedne robije slavni glumac nudi beleške nastale u zatvoru u Zabeli, gde je proveo 30 meseci, kao brižljivo komponovano i osobeno književno delo. Uzbudljivo štivo drži pažnju čitaoca zbog dramatične priče, zbog njenih aktera zatvorenika, zbog opisa prijatelja koji ga posećuju u zatvoru, zbog Žarkovog suočavanja sa sobom i zapažanja o svetu u kome provodi dane straha za goli život. Knjiga, čija je promocija održana večeras u Akademiji 28, gde je, Laušević kao student, odigrao prvu predstavu u Beogradu, će se narednih dana pojaviti pred čitaocima.

printscreen/youtube

 

“Rođen sam 1960. na Cetinju. U Podgorici sam 1993. ubio dvoje ljudi i trećeg ranio. Osuđen sam na petnaest godina, moj brat na dve. Prekoračenje nužne odbrane. Kaznu sa mnom dobrovoljno služe i Fjodor Mihailovič Dostojevski, rano oćelaveli ruski poručnik, i Savo Stanišić, Hitlerov miljenik i Titov saborac, saradnik svih svetskih tajnih službi, biće bez godina i istine.”

Zašto ovo pišem?

„Rođen 1960, umro 1993”, da li samo tako da stavim?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„GODINA PROĐE, A DAN NIKAD“: Legendarni citati iz knjige Žarka Lauševića „Nisam lopov, ubica sam“”

  1. Živeo kao gospodin,borio se ko lav trpeo ko Isusa, patio statički, ponašao se gospodeki robija muški …..ko ga je poznavao može samo da ga poštuje bez zavisti,neka mu je večna slava i hvala za sve što je podario onima koji su ga znali ,onima koji su ga voleli,pa i onima što su ga prezirali?,ali život je čudo ,a smrt je večnost.Upoznaopako sam ga u Zabeli, bio je i ostao patrijarh umetnosti,kulture i normalne ljudske duše srpskog kova.Žao mi je ,imao je toliko još da da,…..!nije tražio ništa osim mira .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter