Izvor: Kurir.rs
18.01.2024 u 14:32
0

MINIMAKS NIKOGA SA ESTRADE NIJE PUŠTAO U SVOJ DOM: Detalji života čuvenog voditelja koji su bili čuvani u tajnosti

Voditelj Milovan Ilić Minimaks, čovek koji je iznedrio mnoge poznate ličnosti i čije se ime pamti i danas. Iza njega su ostali brojni intervjui, aforizmi i humoreske.

POZNATI SE SJATILI U DOMU VODITELJKE: Slavlje kod Suzane Mančić, povod će vas iznenaditi (FOTO/VIDEO)

Poznat po svom šarmu, oštroumnosti, brzim i britkim mislima, Milovan Ilić Minimaks objavio je sedam knjiga aforizama i dve knjige poezije.

Rođen je 1938. u Lipnici kod Kragujevca.

– Rođen sam 5. novembra, u znaku škorpije, što mi je posebno drago. Jer, da mogu da biram horoskopski znak, opet bih izabrao škorpiju, koja je dosta nezgodna, a čujem da ima – ispričao je Minimaks u jednom intervjuu.

U Beograd je došao 1957. na studije prava.

Objavljivao je humoreske u “Politici”, ubrzo je počeo da radi u satiričnom listu “Jež”, a svoju radio emisiju “Minimaks” – minimum govora, maksimum muzike, pokrenuo je 1967. godine.

Po toj emisiji je dobio svoj čuveni nadimak. Za samo mesec dana i emisija i on postali su neverovatno poznati.

Na početku emisije uvek govorio: “Dragi moji i drage moje”, a na kraju: “Ćao, nema više”. Sa sagovornicima je bio na “ti”, što je bilo veoma drsko u to vreme.

– Svoj život bih mogao da ispričam za sedam sati, ali i za sedam minuta s obzirom na to da je dosta uzbudljiv i zanimljiv, ali bez nekih mnogo značajnih događaja – tvrdio je on.

Bio je jedan od prvih nekonvencionalnih voditelja koji je pored klasične najave ubacivao viceve, doskočice i džinglove. Ipak, u duši i po talentu bio je književnik.

– A ovo što sam sad voditelj to je isto kad bi neko ko je završio atomsku fiziku, a nema posla, vozio taksi – rekao je on davno u intervjuu za Jugopapir.

Roditelji i usvojena sestra

Kako su se njegovi roditelji razveli, majka se preudala, a njegov očuh je odlučio da usvoji napuštenu devojčicu iz niške bolnice.

– Svom ocu Dragoljubu bio sam jedino dete, a moja majka se kasnije ponovo udala i u tom braku rodila ćerku, a jednu devojčicu usvojila. Zbog toga smatram da imam dve najrođenije sestre, između ostalog i zato što sam odrastao sa njima – govorio je on.

Estrada

Družio sa mnogim estradnim kolegama, a kada se razboleo, Kemal Monteno i Arsen Dedić su se pobrinuli da mu obezbede mesto u bolnici u Padovi. Ipak, privatno nikada nije bio dobar sa poznatima.

– Ne sećam se da je neki pevač ili bilo ko sa estrade ikada ušao u moju kuću, jer posao je jedno, a privatnost drugo – isticao je Minimaks.

Upravo je Minimaks Breni dao nadimak Lepa Brena. Naime, kao mlada pevačica ona je vrlo brzo započela samostalnu karijeru i dobila je stalan posao u hotelu Park, u Novom Sadu. Usledio je i njen prvi album u izdanju PGP RTS-a na kojem je sarađivala sa čuvenim kompozitorom Milutinom Popovićem Zaharom.

Posebno se izdvojila pesma „Čačak“ sa kojom je bend učestvovao u emisiji „Hit parada“, ali zbog oskudne odeće snimak nije prikazan. Nakon toga ga je Milovan Ilić Minimaks pustio u svojoj emisiji i Brenin nadimak je dopunio pridevom „lepa“. Pevačica je nastavila da niže uspehe i dostigla veliku slavu kao i brojne fanove širom sveta.

Brakovi i deca

Minimaks je imao dva braka, u prvi je ušao sa 22 godine.

– Rano sam se oženio zbog činjenice da su moji razvedeni, pa sam želeo svoju porodicu. Sreo sam jednu dobru, oženio se, dobio sina, živeo u tom braku 12 godina i razveo se iz čista mira. Ne bih mogao sad da objasnim pravi razlog, mislili smo da su svi drugi brakovi bolji. Međutim, posle sam shvatio da su trzavice u braku normalna stvar i da čovek mora da bude tolerantan i strpljiv.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter