Izvor: BSC HAPPY/K.S
18.09.2023 u 15:24
0

FENOMEN OD HILJADU MUZIČARA: Kada čujete Rokin1000 čujete nešto gotovo magično, rok himnu koja svira u punom sastavu orkestra ili hora, bend i publika spojeni u jednu(VIDEO)

U brzini razmene inforamacija koje prolete društvenim mrežama I portalima ponekad, se desi da nam promakne nešto svarešeno nesvakidašnje I toliko vredno pažnje da ukoliko ne istražimo priču o toj pojavi ili tom događaj kasnije se zapitamo zašto nismo. Takav je slučaj bio sa Rokin 1000, bendom muzičkom pojavom ili fenomenom u kome više od hilajdu muzičara svira najpoznatije svestske rok hitove. Poželimo I sami da smo deo njih, da svoj perforamns naprave u Beogradu.

Poznata manekenka SLOMILA SE pred kamerama, plakala KAO KIŠA

Kada čujete Rokin1000 čujete nešto gotovo magično, rok himnu koja svira u punom sastavu orkestra ili hora, bend i publika spojeni u jednu, raskošno slojevitu celinu. Svi oni bubnjari koji unisono udaraju po svojim bubnjevima! Svirajući najveće hitove Seven Nation Army (White Stripes), We Will Rock You (Queen), ili
Smells Like Teen Spirit (Nirvana)

Ovaj fenomen postoji od 2015 od kada je u julu te godine počeo da kruži Jutjub video i prikupio milione pregleda u roku od nekoliko dana. Video je postavio projekat pod nazivom Rockin’ 1000, grupa od 1000 muzičara koji su se okupili na polju u italijanskom gradu Ćezeni kako bi izveli masivnu obradu pesme Foo
Fighters „Learn to Fli“. Stotine pevača, gitarista, basista i bubnjara izveli su alt-rok klasik sa iznenađujućom veštinom i zaraznom energijom. Pevači su skakali gore-dole i mahali rukama u vazduhu pri svakoj reči, gitaristi i basisti su priređivali zabavne emisije razmetanja rokstara u svojim određenim prostorima, a bubnjari su udarali uz osmehe od uha do uha.

Idejni tvorac fenomena je Fabio Zafanjinji koji je jednom prilikom reako zašto je došao na ovu ideju, a to je kako bi privolo mega popluran rok bend Foo Fighters dođu u Čezenu i održe koncert . U početku njegov entzijazam nisu delili ni njegovi prijatelji ,ali ovaj fenomen postao je antologijski i mogli ste ih i videti na nastupu 2022 godine u Italiji kada se održavalo takmičenje za pesmu Evrovizije,ćiji je Italija bila domaćin.

Za skoro osam godina od kada je svetu predstavljen Rockin’ 1000, omot „Learn to Fli“ postao je stvar legende rok muzike. Ovaj mega rok bend nastupao je od tada u čitavom svetu i kao kuriozitet je da pored originalnih muzičara gotovo uvek angažuje i lokalne muzičare koji postaju deo prjekta Rocking 1000, u junu su nastuplai u Madridu, a na zvaničnoj stranici benda stoji da u planu i tokom naredne godine imaju nove koncerte nadajmo se da će i Beograd biti na njihovoj mapi. Zašto Beograd, pa i zbog nas ali i zbog njih , jer oduvek je bilo poznato ukoliko muzičari dobiju „blagoslov“ od zatvene beogradske publike svetska karijera im je zagarantovana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter