Izvor: BSC HAPPY/KURIR
04.08.2023 u 21:40
0

POČEO NIŠVIL DŽEZ FESTIVAL: Trajaće četiri dana kada se očekuje nastup 24 svetski poznata benda i solista

Nišvil džez festival počeo je večeras u Nišu pratećim manifestacijama u Džez muzeju u Tvrđavi i amfiteatru na niškom keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Ovaj festival će u 10 dana okupiti više desetina hiljade građana koji će prisustvovati zapravo festivalu dobre muzike.

Glavni program počinje 10. avgusta i trajaće četiri dana kada se očekuje nastup 24 svetski poznata benda i solista.

– Nišvil je praktično počeo nastupom muzičke radionice „Voice“ ispred džez muzeja u niškoj tvrđavi. To je dvadesetpetočlana grupa iz Niša koju predstavljaju sve generacije, a neguju izvođenje hard, običnog rokenrola pa i druge svetski poznate kompozicije. U amfitetru kasnije večeras počinje „Nišvil džez teatar“ što je poslastica za ljubitelje pozorišta. Predstaviće se teatar iz Krakova(Poljska), „Migros“ sa predstavom „Odjeci“. Predstava govori o aktuelnom pitanju migracija- rečeno nam je u Nišvil timu.

Ove godine Nišvil džez festival okupiće 900 muzičara na 16 bina. Prateći programi kao što su strip programi, radionice za decu u svetu muzike, hip hop stejdž i pregršt drugih manifestacija, trajaće do 13. avgusta kada se i završava festival. Pored svih ostalih bendova , publika očekuje nastup „Dubioze kolektiv“ koji se očekuje prve večeri, a tu je svakako i Eurokubans, četrnaestorka od koji su trojica nosioci Gremi nagrade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter