Izvor: Happy BSC
13.06.2022 u 14:50
0

PUT DO SLAVE ANDREE BOČELIJA: Pogledajte kako je izgledao njegov koncert u Beogradu pre 9 godina (VIDEO)

Andrea Bočeli, poznati italijanski tenor, nastupiće 22. jula u Beogradu u okviru prestižne muzičke manifestacije Belgrade River Fest, najavili su organizatori.

Rođen je u mestu Lajatiko, u blizini Pize. Od detinjstva je bio okružen muzikom, a sa samo 6 godina počinje da peva i uči kako se svira klavir, a potom i flauta, saksofon, truba, trombon, harfa, gitara i bubnjevi. Njegovi roditelji su bili prinuđeni da dižu i kredite kako bi mu plaćali časove.

Interesantno je da je pevač ostao slep u svojoj 12. godini usled nesreće na fudbalu, ali to ga nije sprečilo da nastupa i osvaja nagrade. Sa 14 godina, pobedio je na svom prvom pevačkom takmičenju sa kompozicijom „O sole mio“.  Kasnije je uspeo da upiše i pravni fakultet koji je ubrzo i napustio, kako bi se posvetio vokalnim usavršavanjima. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ANDREA BOČELI ZAKAZAO KONCERT U BEOGRADU: Italijanski tenor nastupa tokom jula, karte od sutra u prodaji

Početak karijere odigrao se 1992. godine kada se Bočeli javio na audiciju koju je organizovao čuveni italijanski pevač Cukero u potrazi za tenorom koji bi načinio demo snimak za duet sa Lučanom Pavarotijem. Od tada pažnja medija počinje da raste vrtoglavo. Nižu se uspesi, među kojima je internacionalnu slavu pobrao sa album „Romansa“.

Paralelno sa karijerom u oblasti popularne muzike, Bočeli niže uspehe i na polju operske umetnosti. Prvi operski nastup imao je 1994. godine, u Verdijevoj operi „Ledi Magbet“.

Novembra 1995. godine nastupao je u Belgiji i Holandiji na godišnjim koncertima nazvanim „Night of the Proms“ i upravo na tim koncertima Andrea je pevao i pesmu kojom se predstavio na San Remu iste godine – Con te partirò. Ova kompozicija postala je najprodavaniji singl svih vremena u Belgiji i Bočelijev „zaštitni znak“.

Poznati tenor je prvi put u Beogradu nastupao 2005. godine, pa se 2013. ponovo našao na sceni Arene. Tada je izrazio želju da ga na koncertu prati orkestar iz Srbije, kao i da sa njim nastupi i specijalni gost sa naših područja koga će sam izabrati. 

Andrea Bočeli u Beograd stiže posle devet godina ponovo, spreman da  pruži publici najkvalitetniji muzički šou koji se u ovom trenutku može videti u svetu, kada je u pitanju spoj klasične i pop muzike.

We are happy to announce Andrea Bocelli will perform on 22 July 2022 in Belgrade as part of the first edition of the…

Posted by Andrea Bocelli on Понедељак, 13. јун 2022.

Koncert je zakazan za 22. jul i za potrebe nastupa biće izgrađena koncertna dvorana na platou Geozavoda, prestižnoj i luksuznoj lokaciji, na kojoj će se po prvi put održati ovakav muzički događaj, žto će nesumnjivo privući veliku pažnju regionalne i svetske javnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter