Izvor: Kurir.rs/The Sun
08.07.2023 u 08:36
2

NAJIZVOĐENIJU PESMU NA SAHRANAMA S TRONA SKINULA OVA NUMERA: Frenk Sinatra 21 godinu držao REKORD, a sad je ovo najtraženije

Poslednjih godina se sve češće na sahranama, da li po poslednjoj volji pokojnika ili po želji porodice, izvode određene pesme koje su oni za života najviše voleli da slušaju.

Jedna od najizvođenijih pesama svih vremena kada su u pitanju poslednji ispraćaji je čuveni hit Frenka Sinatre „My Way“, koja je ubedljivo prvo mesto držala čak 21 godinu.

Prvo mesto je na ovogodišnjoj listi najtraženijih numera za sahrane sada zauzela pesma „Time to Say Goodbye“ koju izvode Andrea Bočeli i Sara Brajtman.

Da podsetimo, Sinatrin hit „My Way“ je čak 11 puta bila tražena za poslednje ispraćaje.

Treće mesto na listi zauzima Ed Širanova tužbalica „Supermarket Flowers“, dok se numera “ Abide With Me“ od Odri Asad vratila u top deset.

Smatra se da je poslednji ispraćaj kraljice Elizabete podstakao povratak nekih tradicionalnijih numera za sahrane sa horskom muzikom u pozadin prvi put posle sedam godina.

Na opšte iznenađenje među pesmama koje su tražene za ovakav tip ceremonije, nalaze se i hit poznatog repera 50 Cent „Candy Shop“, kao i Bijonsin hit „Break My Soul“ i pesma Šanije Tvejn „Man I Feel Like A Woman“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NAJIZVOĐENIJU PESMU NA SAHRANAMA S TRONA SKINULA OVA NUMERA: Frenk Sinatra 21 godinu držao REKORD, a sad je ovo najtraženije”

  1. Nista one nisu naspram nasih koje se izvode za te prilike pocevsi od dve najbolje prva je A sad adio i druga je Nedelja . Da su ovi stranci culi ove nase prelepe pesme i melodije porucivali bi ih za svoje sahrane , kakav Fren Sinatra , ma ne bi se dvoumili , naravno da bi izabrali nase i to da ih izvode nasi orkestri koji su bas za sahrane one cige sa po malo rastimovanim instrumentima i promuklim galsovima koji bi za njihove prilike naucili da ih otpevaju ako treba i na engleskom . .

    0
    0
    Odgovori
  2. Evo kao citaju stranci Hepy da znaju o cemu se radi :
    Jednom odletjet će ptice
    Ulice naše ostat će bez sunca
    Čovjek ispratice zenu
    Dugo na vjetru stajace sam
    Putem svog zivota
    Takva si mladosti

    A sad adio a sad adio
    I ´ko zna gdje i ´ko zna kad
    A sad adio, a sad adio
    I ´ko zna gdje i ´ko zna kad

    Gledam nepoznata lica
    Svaki taj čovjek
    Ja bih mog´o biti
    Gledam ljube se i plaču
    Putuju sa nadom
    Ja odlazim sam
    Gledam oči dječaku
    Vraća se u djetinjstvo
    Ugašena svjetla na peronu
    Takva si mladosti

    A sad adio, a sad adio
    I ´ko zna gdje i ´ko zna kad
    A sad adio, a sad adio
    I ´ko zna gdje i ´ko zna kad

    Gledam jer želim sve da pamtim
    Nebo, kamen i ptice u letu
    Gledam i kad zatvorim oči
    Bit ćemo zajedno u dalekom svijetu
    Beskrajne ravnice gledam
    Pozdravljam te zemljo, zemljo moja
    Ti ćeš me čekati, jedina ti

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter