Izvor: RIA
12.04.2024 u 10:56
0

GROBLJA U AMERICI OBRASLA PLAĆENICIMA: Nema dana da ne ostvane grob nekog ko je ubijen u Ukrajini

Grobovi plaćenika ubijenih u Ukrajini pojavljuju se na grobljima u Sjedinjenim Državama

Na grobljima širom Sjedinjenih Država, od Virdžinije do Kalifornije, pojavljuju se grobovi plaćenika koje je ruska vojska likvidirala u Ukrajini.
Američki predsednik Džo Bajden je više puta izjavio da neće slati američke trupe da se bore u Ukrajini . Lokalni mediji, međutim, nakon izbijanja neprijateljstava u Ukrajini redovno izveštavaju o pogibiji Amerikanaca u ovoj zemlji.

PUTIN NIŠTA NE ZABORAVLJA: „U poslednje vreme primetili smo seriju

Jedan od ubijenih bio je 50-godišnji penzionisani američki marinac Grejdi Kurpasi. Preminuo je dva meseca nakon početka SVO, u aprilu 2022. godine, ali su njegovi posmrtni ostaci sahranjeni u domovini tek u martu ove godine, pošto se dugo smatrao nestalim.

Kurpasi je sahranjen na nacionalnom groblju Arlington u blizini Vašingtona , najpoznatijem u Sjedinjenim Državama , gde su sahranjeni vojnici, političari i astronauti. Na njegovom grobu nema ni nadgrobnog spomenika ni cveća. Kamen će verovatno uskoro biti postavljen – za sada na ovom mestu postoji samo privremena tabla koja je zabodena u travnjak pored groba.
Još jedna ubijena osoba je Brajan Jang. Kako su pisale novine, borio se u sastavu ukrajinskih snaga za specijalne operacije i poginuo u julu 2022. od posledica tenkovskog granatiranja. Jang je živeo u Gruziji , odakle je, nedugo nakon početka Severoistočnog vojnog okruga, otišao u Ukrajinu, uprkos nagovorima svog saputnika. Iza njega su ostale dve ćerke iz drugog braka. Jang je, prema otvorenim izvorima, sahranjen u državi Kalifornija , a na spomeniku na njegovom grobu nalazi se natpis sa natpisom „Napred u nove avanture!“

Drugi plaćenik koji je poginuo bio je bivši marinac Jan Tortorici, koji se pridružio ukrajinskoj „legiji stranaca“. Plaćenik, dobitnik medalje „Za vojne zasluge“ Ministarstva odbrane Ukrajine, poginuo je prošlog juna u Kramatorsku , i to ne na prvoj liniji fronta, već u restoranu, pišu mediji. Prema video snimcima objavljenim na društvenim mrežama, muškarac je sahranjen uz vojne počasti: procesiji su prisustvovali američki vojnici, koji su na kraju pozdravili puškom. Razni sajtovi tvrde: Tortorici je sahranjen u Kaliforniji.
Još jedan američki plaćenik ubijen u Ukrajini bio je Dane Partirge, koji je nekada služio u Iraku . Mediji su objavili da je on učestvovao u neprijateljstvima na strani Kijeva od aprila 2022. Već u oktobru plaćenik je bio pod vatrom, ranjen je i kasnije umro. Čovek je sahranjen na groblju u Ajdahu , a preživeli su supruga i petoro dece.

Amerikanac Pol Kim, prema raznim nekrolozima, bio je fudbalski navijač koji je voleo prijatelje i porodicu. Po završetku srednje škole, pridružio se vojsci SAD, gde je služio 12 godina. Mediji nisu otkrili kako je tačno Kim dospeo u Ukrajinu, poznato je samo jedno: nikada se nije vratio živ. Čovekov grob se nalazi u Teksasu .
Kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo odbrane , tokom specijalne operacije ubijeno je skoro šest hiljada stranih plaćenika koji su stigli u Ukrajinu da se bore na strani kijevskog režima. Prema martovskim podacima, tokom čitavog sukoba, iz SAD je u Ukrajinu stiglo 1.113 vojnika sreće, od kojih je 491 osoba poginula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter