Izvor: BSC HAPPY/VIKTORIJA SAMARDŽIĆ
05.02.2023 u 13:11
0

„OSEĆAJ DIVNE BEZBRIŽNOSTI JE PREPORUČLJIV U ZIMSKOM PERIODU“: Peđa Filipović za BSC HAPPY otkriva kako da se oslobodimo STRESA! (VIDEO – INTERVJU)

Inspirisan čovekovom sadržajnošću, slojevitošću, tananošću, životom, Peđa Filipović ponosno nosi titulu najpoznatijeg i najstručnijeg učitelja masaže na Balkanu u BSC HAPPY intervju otkriva kako da se rešimo stresa na brz način, koju zimsku masažu preporučuje, koliko je bitno da imamo unutražnji mir, te nam pokazuje vežbe koje je bitno da radimo svaki dan.

Postoji li neka zimska masaža koju preporučujete?

U zimskom periodu su posebno popularne masaže koje greju telo. To su termalne procedure. Ima ih raznoraznih koje nam pomažu da se uz pomoć toplote vratimo u stanje ravnoteže. Poznata vam je masaža toplim vulkanskim kamenjem, a potom čuvena Herbal Spa, kombinacija ruzmarina, đumbira, kima, morske soli u vrećicama sa kojima se masira. Masaže školjkama, bambusovim štapićima, toplom glinom, sve ono što je toplo i što zagreva telo. Poznato je da toplota deluje kao centralni relaksant, opušta telo, smiruje misli, vraća nas u ravnotežu. Taj osećaj divne bezbrižnosti je preporučljiv u zimskom periodu.

Uveliko nam je zima. To je period kad najviše radimo i kad nam je organizam pod stresom. Kako na najbrži mogući način da se oslobodimo tenzije , koja vežba se pokazala kao najbolja?

Zima je poseban period godine kada smo više osetljivi nego inače. Verovatno zbog hladnoće, ali vrlo često i zbog sedenja, fizičke aktivnosti, možda čak i zbog manjeg viđanja ljudi koje želimo da sretnemo. Kada želimo da se opustimo prvo treba da prepoznamo gde nam se nalazi tenzija. Ako je ona u vratnom delu, uradimo nešto u smislu dobrog razgibavanja, ali sa fokusom na deo koji nam je napet. Ukoliko nam je vrat napet, postavićemo ruku ispod brade i onda za vreme izdisaja vršićemo pritisak na našu šaku (detaljnije pogledajte u videu). Razgibavanja i istezanja uz pravilne vežbe disanja možemo raditi na svim sklopovima našeg tela. To su idealne vežbe u zimskom periodu i kad smo u zatvorenom prostoru. Svakako da smanjimo tenziju treba da provodimo vreme sa dragim ljudima koje volimo, pijemo tople napitke, slušamo muziku, smejemo se,…

Dobili ste nedavno nekoliko svetskih nagrada, koja vam je najznačajnija, kakve utiske nosite sa tih putovanja i koji su vam dalji poslovni planovi?

U narednom periodu slede divna putovanja i fantastična komunikacija sa divnim ljudima koji žele da se usavršavaju i edukuju u oblastima masaže i welnessa. Na redu je prvo Split i edukacija vezana za holističku terapiju, nakon toga Supetan na Braču,gde ćemo takođe učiti holistički kaping, odlazak u Mostar i rad sa studentima u oblasti švedske masaže, Podgorica Herbal spa masaže, aromaterapije, terapeutska masaža leđa, Banja Luka i rad na kompletnom anticelulit programu. Što se tiče nagrada i priznanja koje su došle do Srbije i koje sam imao čast da mi budu uručena ona dolaze iz Indije:“Dr. Shital Bagal“ i povezana su sa poštovanjem 34-godišnjeg rada u oblasti masaže I wellnessa. Tu su priznaja koja su vezana za edukacije i terapeutski rad, iz Singapura iz internacionalne Spa&Beauty asocijacije, takođe dolaze značajne nagrade. U svetu su popularna i takmičenja iz masaže, pa imam tu čast da budem licencirani sudija, predstavnik Srbije, sad dolazi Singapursko takmičenje online, potom takmičenje u Istanbulu, takmičenje u Novom Sadu, a trebalo bi u septembru da putujem u Azerbejdžan na TOP spa wellness festival.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter