Izvor: Hello
20.02.2024 u 22:30
0

OVOG PUTA JE PRETERALA: Megan Markl odlučila da promeni deci prezime

Megan Markl promenila deci prezime.

Kada je, 6. maja 2019. godine, princ Hari postao otac, šokirao je britansku javnost odlukom da sina oslobodi svih titula koje je stekao rođenjem. U krštenici piše Arči Harison Mautbaten-Vindzor. Ni princ, ni vojvoda.

Isto je ponovio sa ćerkom Lilibet Dajanom, kojoj je dao ime u čast svoje prabake i bake.

On je svakako oduvek znao da je “rezerva”, da neće naslediti krunu i da bi to bio samo pritisak. Uostalom, odselio se na drugi kraj sveta sa porodicom, gde žive kao “civili”. No, koliko god to želeli, jasno je da oni nikada neće biti “sasvim obični” građani.

Hari i njegova supruga Megan Markl priredili su bezbroj šokova britanskom dvoru, a najnoviji je odluka da deci promene prezime. To su obelodanili nakon pokretanja obnovljene web stranice sussex.com. Upravo je Saseks prezime koje će ubuduće stajati u dokumentima malog Arčija u njegove sestre.

Međutim, internet stranica našla se na udaru kritika. Prvo zbog toga što na njoj stoji grb vojvodstva, iako sada nisu viši članovi kraljevske porodice, a drugo – Saseks u nazivu domena ne bi trebalo da se nađe. Još im je kraljica Elizabeta skrenula pažnju da ne koriste Sussex Royal u nazivu organizacije.

Zbog čega su Hari i Megan promenili prezime sinu i ćerki? Pa, nagađa se, zato što je kraće i ceo svet ih već zna kao Saseksove. Uostalom, deca njegovog brata Vilijama u školu su bila upisana pod prezimenom Kembridž, a sada su Vels, u skladu sa novom titulom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter