Izvor: KURIR.RS
08.01.2023 u 14:35
0

SVI ZNAMO NJEGOVE FILMOVE! Preminuo čuveni snimatelj koji je čak pet puta nominovan za Oskara!

Preminuo Oven Roizman

Preminuo je snimatelj Oven Roizman (86), pet puta nominovan za Oskara, koji je snimio značajne filmove „Francuska veza“, „The Exorcist“, „Mreža“ i „Tootsie“. Američko društvo snimatelja potvrdilo je u subotu, prenosi portal Index.hr, da je umro nakon duge bolesti.

Roizman, rođen u Njujorku, koji je umro u svom domu u Los Anđelesu, dobio je počasnog Oskara za svoja dostignuća u karijeri 2017, nakon što se povukao iz sveta filma devedesetih, a da nije primio nijedan zlatan kip Akademije filmskih umetnosti i nauka, uprkos više nominacija, piše B92.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Roizman je bio poznat po svojim saradnjama sa Sidnejem Polakom i Vilijamom Fridkinom. Njegov filmski rad uključuje filmove „Sviraj to ponovno“, „Sam“, „Tri kondorova dana“, „Wyatt Earp“ i druge.

Prvi put bio je nominovan za Oskara za „Francusku vezu“ iz 1971, svoj drugi film, u kojem je Džin Hekman glumio nasilnog policijskog detektiva.

Godine 1997. dobio je nagradu za životno delo od Američkog društva snimatelja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter