Izvor: B92
10.09.2023 u 09:25
0

TUŽNO! VILI MERILIN MONRO PRETI RUŠENJE

Vili u kojoj je slavna Merilin Monro provela poslednje godine života preti rušenje.

Ove nedelje je, naime, opština vlasniku dala dozvolu za rušenje vile u španskom stilu, površine 270 kvadratnih metara, koja ima jedan sprat i baštu, kao i bazen koji se nalazi iza kuće, prenosi Ansa.

Kuća je izgrađena 1929. godine, nalazi se na kraju mirne ulice u Brentvudu, otmenom kvartu gde vrednost građevinskog zemljišta danas vrtoglavo raste.

Upravo iz tog razloga, vlasnik hoće da sruši kuću koja je suviše skromna za trenutne parametre i za zonu u kojoj se nalazi, kako bi tu mogao da izgradi nešto mnogo unosnije.

„UNIŠTILI SMO DOLAR“: RUSI obznanili KRAJ AMERIČKE VALUTE u RUSIJI i KINI!

„To je atak na istoriju i kulturu ovog grada“, kaže Ejdrijen Skot Fajn, iz udruženja koje se bori za očuvanje arhitektonskih i istorijskih znamenitosti Los Anđelesa.

„Prikupljamo potpise kako bi naveli gradske vlasti da povuku dozvolu za rušenje i proglase vilu mestom od istorijsko-kulturnog značaja“, kaže Fajn.

Merilin Monro, zvezda klasika komedije kao što su „Neki to vole vruće“ ili „Muškarci više vole plavuše“, veoma često je menjala prebivališta u Los Anđelesu.

Jedina kuća koju je sebi kupila bila je upravo ova mala, bela vila. Glumica ju je kupila 1961. godine, za 75.000 dolara. Kuća, koja je manje-više ostala nepromenjena, prodata je poslednji put pre mesec dana, za 8,4 miliona dolara.

Upravo u toj kući, u spavaćoj sobi, holivudska diva koja je tada imala 36 godina pronađena je mrtva, a uzrok smrti bilo je predoziranje barbituratima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter