Izvor: Happy BSC
28.09.2023 u 13:34
0

BAJKOVITU LJUBAV, VANSERIJSKU SLAVU I PARALIŠUĆU LEPOTU ZVERSKI JE PREKINULA SEKTA: Životna priča ubijene dive Šeron Tejt ostavlja bez reči!

Buntovna, neodoljivo harizmatična, hipi-ikona šezdesetih godina, Šeron Marie Tejt (Polanski) zaledila je čitavu javnost pre više od pet decenija kada je spletom nesrećnih okolnosti zverski ubijena u osmom mesecu trudnoće, sa troje bliskih prijatelja, od strane sektaške komune “Porodica”, na čelu sa sadistom Čarlsom Majlsom Mensonom.

FATALNA ZAVODNICA ČAK OSAM PUTA JE STALA PRED OLTAR: Životna priča slavne glumice Elizabet Tejlor ostavlja bez daha!

Neponovljiva Šeron rođena je 1943. godine u Dalasu, kao najstarija ćerka porodice Tejt, dok su roditelji Paul Dzejms Tejt – američki oficir i Doris Gvendolajn bili pravi primer multikulturalne familije sa korenima koji su poticali iz Škotke, Francuske i Engleske regije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharon Tate (@sharontatefile)

Sa svega šest meseci, kao veoma fotogenično dete, Šeron pobeđuje na lokalnom izboru za „najlepše novorođenče Dalasa”, na koji je majka Doris pristala isključivo usled porodičnih insistiranja.

Već u adolescentskim danima, izdvajala se po “sirovoj lepoti”, manekenskoj građi i zavodljivosti, kojom je plenila bez posebne želje za isticanjem.

Nakon pohađanja kurseva modelinga i manekenstva, čelnici su mlađanoj Tejt, predviđali blistavu karijeru, ukoliko bi nastavila sa profesionalnim kampanjama.

No, avanturistički duh i izražena buntovnost nisu joj dozvoljavali da se zaustavi na naslovnim stranama i prikazivanju svojih atributa, već je težila ka poznanstvima sa umetničkim dušama, rediteljima, scenaristima, koji bi joj potvrdili da je stvorena za glumačku profesiju, te obrazovanje nastavlja u Evropi, na negodovanje roditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharon Tate (@sharontatefile)

Nakon završetka srednje škole “Vicenza American High School” 1961. godine u Vićenzi, posvetila se privatnim časovima glume na kojima se upoznavala sa žanrovima sedme umetnosti, a tokom letnjih večeri odlazila bi na popularna mladalačka okupljanja, koja su je dovela do cilja, ali i prvih sporednih uloga, poput “Barabbasa”, “Showroom -a”, snimana u Italiji.

Šeron je ovim ostvarenjima postala prepoznatljiva i na Američkom tlu, te odlučuje da se vrati na svoju teritoriju i stacionira se u Los Anđelesu.

Karijera je krenula uzlaznom putanjom, a predivnu Tejtovu omladina je smatrala uzorom mladih generacija (hipi – zvezdom) koja bi svojom pojavom na javnim dešavanjima izazivala „opštu pometnju“.

Na jednoj od prestižnih proslava, dešava se sudbinski susret sa čuvenim rediteljem Romanom Polanskim, kojeg Šeron osvaja nakon prvog razgovora. Ubrzo joj je ponudio glavnu ulogu u svom novom filmskom ostvarenju “Bal vampira”, 1967. godine, koji je obeležio njenu kratku, ali efektnu karijeru.

Polanski nije krio oduševljenje mladom glumicom, koja je u njemu budila buru emocija i inspiraciju za dalje stvaralaštvo. Iste godine Tejtova je ostvarila zapažene role i u nezaboravnim filmovima “Dolina lutaka”, za koji je nagrađena “Zlatnim Globusom”, kao i hororu “Rozmarina beba” u kojem je pored Mie Farou, tumačila sporednu, ali značajnu ulogu.

Roman i Šeron su nakon kratke pauze, objavili da su se zavetovali na večnu ljubav te 1968. godine, a nekoliko meseci kasnije glumica je ostala u drugom stanju, te je radosna vest obišla svet u rekordnom roku. Trudnoću je „vodila“ u miru i spokoju, sve dok Roman nije otišao u London, kako bi završio scenario za novo filmsko ostvarenje.

Tejtova je svakodnevno bila u kontaktu sa svojom porodicom i izabranikom, ali te kobne večeri nije želela da bude sama u višespratnoj vili u Sijelo Drajvu, te je odlučila da pozove bliske prijatelje na večeru i intimno druženje (Džeja Sebringa, Vojteka Fikovskog i Abigejla Sebringa), koji su se neizmerno radovali što će poslednje nedelje pred porođaj provesti uz dragu Šeron.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharon Tate (@sharontatefile)

No, tada dolazi najmučniji krvavi pir, koji svetska javnost do danas pamti. Članovi sektaške komune zvane “Porodica”, pod vođstvom spomenutog Čarlsa Mensona, Teks Votson, Patriša Krenvinkel i Suzan Etkins, nasilno su upali na privatno imanje Polanskog i Tejtove, onesposobivši člana obezbeđenja, a onda je usledio napad na glumicu i njeno troje prijatelja, koji su takođe zverski ubijeni. Šeron je zadobila šesnaest uboda koji su je usmrtili sa nerođenim sinom na licu mesta.

Stravične scene zatekla je kućna pomoćnica sledećeg jutra, koja je strašnim vestima paralisala javnost. I nakon pet decenija od stravičnog čina, raspredaju se priče o motivima ubistva, a jedno od njih tvrdi da je Menson izabrao baš to imanje, jer je svojevremeno na tom mestu stanovao muzički producent koji ga je izneverio i srušio mu snove.

Slavni reditelj Kventin Tarantino napravio je film koji prati ovaj nemili događaj, pod imenom “Bilo jednom u Holivudu”, a ulogu Šeron Tejt tumači australijska glumica Margo Robi. Unesrećeni Roman Polanski nakon tragedije oženio se francuskom glumicom Emanuel Senje, sa kojom je dobio dvoje naslednika, ali je bračna idila potrajala sve do 1989. godine.

Nastavio je da niže vrsna rediteljska ostvarenja, a među poslednjima se istakla istorijska drama “Oficir i Špijun”, premijerno prikazana 2019. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharon Tate (@sharontatefile)

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter