Izvor: TANJUG/happybsc
25.08.2023 u 22:05
0

NOŽ U SRCE BALKANSKOM KARTELU: PALI sa 10 TONA KOKAINA – SAKRILI ga MEĐU BANANAMA

Španske vlasti zaplenile su skoro 10 tona kokaina, a iza najveće pošiljke droge do danas otkrivene u toj zemlji nalazi se Balkanski kartel

Prema rečima predstavnika policije, niko nije uhapšen ali nije isključeno da će se to dogoditi narednih dana.

Španska policija zaplenila je 9,5 tona kokaina skrivenih u kontejneru za transport banana iz Ekvadora, što je najveća količina zaplenjena u jednom kontejneru u toj zemlji, saopštila je danas španska policija.

KAMION UDARIO DEVOJČICU NA BICIKLI :Nesreća na Novom Beogradu

-‘Ova operacija bila je udarac bez presedana za jednu od najvećih svetskih kriminalnih organizacija u distribuciji kokaina, koja je ciljala na velike kriminalne mreže u Evropi“, navodi se u saopštenju.

Kutije su bile označene sa više od 30 različitih logotipa koji odgovaraju različitim evropskim kriminalnim krugovima kojima je kokain trebalo da stigne, ali španska policija nije javno imenovala o kojim krugovima ili organizacijama je reč. Kriminalna organizacija u Ekvadoru imala je veliku mrežu za slanje droge u Španiju, uglavnom u luke Alhesiras i Vigo na severozapadu, preko međunarodne kompanije za trgovinu bananama koja se nalazi u glavnoj luci u kojoj se izvoze banane u Ekvadoru – Mačali.

Ovo je, kako je saopšteno, najveća zaplena kokaina u istoriji Španije, a reč je o operaciji „Nano“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter