Izvor: kurir
03.05.2024 u 13:24
0

CRNI NIZ! DVA TINEJDŽERA STRADALA U NESREĆAMA ZA 1. MAJ: Jedan poginuo pred kućom, drugi uleteo u BETONSKI KRST! Stradao i pešak

Tokom Prvomajskih praznika u Srbiji se dogodilo više saobraćajnih nesreća, a dvojica mladića su izgubila živote.

Devetnaestogodišnji P. M. poginuo je u sredu kod Ašanje, kada je zbog neprilagođene brzine udario u betonski krst postavljen na kružnom toku Preka Kaldrma, a istog dana, samo nekoliko sati kasnije, poginuo je i tinejdžer M.V. (18) i to maltene ispred svoje kuće na Bavaniškom putu kod Pančeva.

Prema rečima komšija mladuića koji je nastradao kod Ašanje, on je vozio brže od 200 kilometara na sat, dok je drugi mladić, kako se saznaje, imao probnu vozačku dozvolu i najverovatnije je žurio da stigne kući pre 23 sata.

Tužna sudbina

– Rečeno nam je da je P. M. jurio preko 200 na sat, što inače ne liči na njega. Bio je dečak za primer. Sad se priča da je možda namerno to uradio, ali ne treba donositi nikakve zaključke dok se sve ne utvrdi – kaže za Kurir jedan komšija iz sela Donji Tovarnik, u kom je P. M. živeo sa porodicom, i dodaje:

– Živeo je sa ocem i dedom koji su vredni ljudi, predani porodici, majka mu je otišla kad je imao tek nekoliko godina. Ima i stariju sestru koja je udata i ne stanuje više sa njima, ali uvek su delovali srećno.

Kako kaže, mladić je umeo da vozi malo brže po selu, ali nikada nije nikoga ugrozio.

– Oni su poštena porodica, a on je bio divan. Imali su, nažalost, još jednu tragediju u porodici, kada se njegov stric utopio pre nekoliko godina. Ne znamo šta se to nadvilo nad njih, pa se nesreće samo nižu. Svi smo jako potreseni ovim što se u sredu dogodilo – kaže nam ovaj komšija.

Drugi mladić, M. V., kako kažu komšije, nastradao je maltene ispred svoje kuće. On je, kao i P. M. bio sam u vozilu, a upravljao je „pežoom“ na putu iz Pančeva ka Bavaništu. Komšije su ispričale, da je on izgubio kontgrolu nad automobilom u krivini, posle čega je sleteo s puta i prevrnuo se.

– Tu je krivina i kanal. Pretpostavljamo da je u krivinu ušao malo brže, sleteo s puta, a tu je i kanal, pa se verovatno odbio i istumbao… Nije se snašao. Tek što je položio vožnju, imao je probnu dozvolu. Verujemo da je možda zbog toga i žurio jer on nije smeo da vozi posle 23 sata – kaže za medije jedan od komšija unesrećene porodice i dodaje:

Stradao pred kućom

– Da tragedija bude još veća, nastradao je maltene ispred kuće. Izašli su i roditelji. Jeziva scena, da čoveku srce pukne od tuge.

Policija je izvršila uviđaj na mestima obe tragedije i biće utvrđeno koji su uzroci ovim nesreća, kao i da li je P. M. namerno sebi oduzeo život ili je samo, kako se i pretpostavlja, izgubio kontrolu nad svojim vozilom usled neprilagođene brzine.

Kruševac

Starado i pešak

U saobraćajnoj nesreći koja se u sredu u 21 sat dogodila u kruševačkom naselju Lazarica, kod fabrike „Rubin“, poginuo je muškarac.

On je kao pešak prelazio ulicu van pešackog prelaza, a na njega je tada naletelo vozilo koje se kretalo iz pravca Trstenika ka Kruševcu. Od siline udara vozilo se poprečio i blokirao ulicu.

Ista tragedija

I fudbaler stradao kad se zakucao u krst

Pre samo godinu i po dana na istom mestu gde i mladić P. M., na kružnom toku Preka Kaldrma, stradao je i fudbaler Aleksandar Kristijan Marković (29).

Kako je Kurir ranije pisao Marković se kobne večeri 22. decembra 2022. godine svojim „mercedesom“ zakucao u betonski krst, a neposredno pre smrti sedeo je sa svojim prijateljima u kafiću.

– Kobne večeri mladić je bio s prijateljima u selu Ašanja odakle je rodom, nakon što je za predstojeće praznike došao kući iz Nemačke, gde je psolednje dve godine živeo i radio kao vodoinstalater. Sedeo je, smejao se i bio je vidno i dobro raspoložen dok je bio u kafiću, a onda se pozdravio sa prijateljima i rekao im da ide kod oca u Šimanovce. Tada je došlo do nesreće – rekao je ranije poznanik nastradalog Markovića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter