Izvor: Happy BSC
18.09.2021 u 22:54
0

DANIJELA PETKOVIĆ ZA EMISIJU „IZA BRAVE“: Nadali smo se da će mnogo brže ići njegovo oslobađanje, ali to se odugovlačilo iako nije bilo razloga za to!

Ivan Petković otac osuđenog Ognjena Petkovića izneo je svoj stav u emisiji “ Iza Brave“ o ovom događaju.

–  Nedelja 16. Maj, vikend kao i svaki drugi, Ivan je bio presrećan što će ići na rođendan svoje drugarice, dugo se spremao, a niko nije očekivao tragediju koja će uslediti na toj zabavi. Ujutru, nakon žurke, saznali smo šta se desilo i nismo mogli da verujemo, niti da se to desilo, a kamoli da je naše dete, to jest Ognjen bio taj koji je zadao kobni udarac pokojnom mladiću.

Sutradan sam otišao u policijsku stanicu da pitam da mi objasne šta se to dešava. Primili su me, bilo je u kancelariji trojica inspektora, a među njima je bio i Trajković Dragan koji se predstavio kao inspektor koji je vodio slučaj. Rekao mi je da je on više puta pregledao snimak sa svojim kolegama i da je on bio siguran da je Ognjen zadao udarac od kog je Aleksa nastradao. On mi je rekao i da je on majstor borilačkih veština i sudija i da je siguran da je Ognjenov udarac taj zbog kog je Aleksa nepomično stajao 9 sekundi i na kraju pao.  Ubeđivao me je kako jednim udarcem, iako je Ognjen 20 cm niži od Alekse i oko 20 kg lakši, moguće da,  ako se pogodi pravo mesto, u potiljačni deo vrata, zada smrtni udarac. Kasnije kada smo dobili snimke videli smo da je nemoguće da je Ognjen mogao da zada smrtni udarac Aleksi.  Želim da naglasim da me je inspektor Dragan Trajković ubeđivao da ne uzimam advokata jer će dečak da odleži 5,6 godina zatvora i da će izaći posle, pa da me advokati dodatno ne oderu sa troškovima.

PROČITAJTE JOŠ:  HAPŠENJE U MAJDANPEKU: Izvršeno krivično delo teška krađa!

Kada smo ga prvi put videli bio je u potpunosti rastrojen i mi sa njim.

Verovao sam državnim organima ali kada sam video snimke jasno smo uočili da nema udarca. Mi smo to priložili sve tužilaštvu koje nije reagovalo uopšte. Onda smo medijima sve to priložili.

–  Zvali su lica koja nisu bila prisutna da daju izjave. Ne mogu da verujem da  lica koja su prisustovala događaju nisu zvali. Flaša kojom je Aleksa pogođen u vrat je kradom izneta posle tog događaja. Iz nedelju u nedelju je sve više izgledao lošije i da je njegovo psihičko stanje jako loše.

–  Tužilac je koristio nečasne metode. Držao je u fioci izveštaj sa pravim dokazima i to je samo dodatno otežavalo ceo slučaj. Na kraju je došao izveštaj iz Beograda u kome piše da Ognjen nije kriv, ali da postoji udarac flašom.

PROČITAJTE JOŠ:  UŽAS NA ADI: Policija izvukla telo muškarca iz vode!

Ognjenova majka Danijela Petković nadovezala se na temu i ispričala šta se sve desilo.

To je za nas bio veliki šok, zato što je u večernjim časovima u kuću došlo oko desetak uniformisanih lica i u tom trenutku mi je bilo čudno iz kog razloga ih je bio toliki broj. Oni su došli sa nalogom za pretres  kuće.

To je bio veliki šok za mene, on je dečko od 18 godina i nije bilo jasno odakle potreba za tolikim brojem lica i takvim načinom hapšenja.

–  Držanje predmeta veštačenja u fioci dve nedelje da bi se skrenula pažnja sa pravog počinioca što nije bilo u redu. Bodrila sam ga sve vreme. Od prvog dana je pričao da nije imao nikakav kontakt sa njim.

Kada su ga poslali u Topionicu na sedam dana to je sigurno za njega bio veliki stres.

– Nadali smo se da će mnogo brže ići to njegovo oslobađanje, ali tužilaštvo je to odugovlačilo, a nije bilo razloga za to. Na kraju kada su ga oslobodili svima nam je bilo mnogo lakše.

          Ognjenov drug  Andrija Radojković nam je ispričao i svoju stranu ove priče.

  –  Mi smo otišli po Ognjena, celo društvo je blo pozvano na tu rođendansku proslavu. Zajedno smo svi sedeli za stolom i u početku je rođendan tekao kako treba i niko nije mogao da pretpostavi šta će se desiti. Kada sam pošao do toaleta oko 14 časova, video sam da se moj drugar Dušan Ivković zakačio ramenima sa Milošem Stankovićem, i pošto su bili pod dejstvom alkohola, i jedan i drugi, ušli su u sukob. Mihajlo Radosavljević i ja smo pokušali da ih zaustavimo i uspeli smo u tome i bilo mi je drago što je „ruka pružena“ i što je sve rešeno pričom.

– Kada je stigla torta, bio sam sa Ognjenom u kafani, a napolju su ostali da sede Zoran, Dušan i Mihajlo. Rekli su nam da se dešava nešto napolju i kako sam zakoračio na terasu, tu je krenula tuča. Ja sam krenuo da ih razdvajam i pružao sam otpor jer nisam znao šta se dešava i bio sam svestan da je Ognjen tu pored mene, jer smo skoro sve vreme bili zajedno. Kada je Miloš Stanković udario Mihajla, Zoran je počeo njega da tuče i tu sam uskočio da ih razdvajam. Miloš Stanković je počeo da juri oko stola mene i Ognjena i mi smo tu pružili otpor, pokušali da ga odgurnemo i da se sklonimo. Konobar nas je uvukao u kafanu, a mi smo posle nekog vremena odlučili da izađemo napolje da proverimo šta se dešava. Kada smo izašli videli smo da dečko leži na podu na terasi i da njegovi prijatelji pokušavaju da mu ukažu pomoć. Samo smo se sklonili i počeli da se hvatamo za glavu, jer smo videli da je dečko veoma loše. Zorana, mog prijatelja, su razdvajali ljudi, on je bio sav krvav i videli smo da dolazi policija i ja sam ostao da im kažem šta se desilo, jer sam sve video lepo i nemam šta da lažem.  Nakon što se slavlje završilo, dečka su stavili u vozilo, ali ne hitne pomoći, već policije.

– Nakon celog događaja, sutradan, otišao sam kod Ognjena kući da skupimo utiske i onda su nam javili da je dečko nastradao.

 – U tom periodu kada je Ognjen odveden, u KPZ su odvedeni i Mihajlo i Dušan. Tu nisam znao šta se dešava, mediji su počeli da nas bombarduju i da pričaju sve i svašta. Roditelji Alekse su vršili pritisak na Ognjenove roditelje i celo društvo, a snimak nije procureo i niko nije znao šta se dešava, svi su samo slutili. Odmah mi je bilo jasno da su tu neke mutne radnje u pitanju i da Ognjen nema razloga tamo da bude.

– Mi smo jasno na snimku vidimo da je ognjen promašio udarac a da je neko drugi gađao flašom i pikslomi rešili smo da reagujemo. Ognjen nije konfliktna ličnost, odličan je đak znam ga od drugog razreda osnovne škole. Nikada nije ulazio u rasprave.

– Dugo smo čekali da ga puste i da se ta nepravda završi. Bili smo presrećni kada su ga pustili.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter