Izvor: Telegraf
18.04.2022 u 16:18
0

Dragom iz sela kod Aleksandrovca kuća izgorela u POŽARU: Za POLA SATA, ostali smo bez svega

Dragi Marković (58) iz sela Starci kod Aleksandrovca ceo svoj životni vek je štedeo da bi sebi i svojoj četvoročlanoj porodici obezbedio siguran život i krov nad glavom. Ali iznenada 18. marta, njegova kuća je izgorela u požaru.. On ne zna koji je glavni uzrok nesreće, ali se nada da će se ponovo useliti u svoj dom. U toj nameri mu pomažu rođaci, ali i komšije koje ga snabdevaju stvarima koje je izgubio u vatrenoj stihiji.

– Te večeri, negde u osam sati, pola devet, komšije su sedele kod mene, moj sin Živan je iznenada izašao napolje i počeo da viče: ‘Tata, kuća gori!’. Izašli smo svi napolje i videli smo kako je plamen počeo da probija krov – priseća se Dragi.

Odmah su uzeli crevo da gase vatru, pozvali su i vatrogasce, međutim teren je u selu loš, tako da je vatrogascima trebalo vremena da stignu.

– Bilo je kaljavo i sneg je bio po putu. Teren je jako loš u našem selu i loš je put, tako da je trebalo vremena da vatrogasci dođu, ali dok su oni došli, kuća je već kompletno izgorela – objašnjava Dragi Marković.

On se priseća prizora te večeri koji nikada neće zaboraviti. Za pola sata mu je, kako kaže, ceo život nestao u paljevini.

 Krov je ceo izgoreo. Plafon i zidovi su popadali. Uspeo sam tokom požara da spasim lične dokumente i nešto garderobe – kaže Dragi i dodaje:

JOŠ JEDNA DOJAVA O BOMBI! Evakuisan i niški tržni centar

– Trenutno smo privremeno izmešteni i živimo u kući kod rođaka koja se nalazi u blizini izgorene kuće. Tu živim sa ženom i sinom, dok mi se ćerka Tijana nalazi u internatu srednje škole „Sveti Trifun“ u Aleksandrovcu.

On kaže da mu je sve jako teško palo i da mu trenutno podršku pružaju komšije koje mu donose osnovne potrepštine, kao i one stvari koje su izgubljene u požaru.

– Izgubio sam se načisto. Ružne slike mi se pojave pred očima kad god spomenem taj događaj. Mnogo je teško. Nemam ništa, ostao sam bez svega, za pola sata je sve nestalo – priča potresno on.

Dragi Marković kaže da je Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ organizovala humanitarnu akciju i da su im predali novčanu pomoć u iznosu od 52.000 dinara.

Novca je potrebno još za radove na kući, ali on se nada da će ponovo živeti sa svojom porodicu u domu.

Novac možete uplatiti na tekući račun broj: 200 – 58749761-30 na ime Marković Dragi, selo Starci, Banka Poštanska štedionica.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter