Izvor:
24.11.2019 u 21:44
0

GAZDA KRVOLOČNIH STAFORDA POD ISTRAGOM: Tužilaštvo reagovalo posle pisanja Happy portala! (FOTO)

Jovan A. iz Kuršumlije, o kome je prvi pisao portal Happy tv, pod istragom je tužilaštva jer njegovi borbeni stafordi vežbaju za meč u ringu ubijajući nedužne mešance.

Prokupačka policija je predmet o ovom, navodnom uzgajivaču i ljubitelju pasa, otvorila posle naših informacija koje smo objavili još u četvrtak. O celom slučaju trenutno istražuje Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

Mladić se čak o pokolju koji njegovi stafordi rade pred borbom hvalio na društvenim mrežama kako životinje koje uzgaja efikasno ubijaju druge pse.

JEZIVE FOTOGRAFIJE! Brutalna vežba staforda za borbi u kojoj ubijaju mešance! (18+)

U Zakonu o dobrobiti životinja jasno se navodi da je ovaj mladić, ukoliko se informacije sa društvenih mreža ispostave kao tačne, prekršio nekoliko njegovih članova i da bi zbog toga ozbiljno mogao da odgovara.

Najpre, Član 6 govori o tome da je obaveza svakog lica koje povredi životinju da joj pruži prvu pomoć, kao i da obezbedi pružanje pomoći od strane stručnog lica. Član 7 odnosi se na niz zabrane, pa je tako zabranjeno povećavati agresivnost životinje selekcijom ili mehaničkim metodama, nahuškavati životinju na ljude ili druge životinje, koristiti žive životinje kao mamce za lov ili obuku životinja, što Jovan A. u ovom slučaju radi sa mešancima.

Pitanje je, takođe, i da li J.A.ima registrovanu leganlnu uzgajivačnicu pasa, jer Zakon o dobrobiti životinja takođe jasno i decidno nalaže šta je sve potrebno kako bi se psi uzgajali i preprodavali.

Borbe pasa u Srbiji su, takođe, zabranjene zakonom.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter