Izvor: BSC HAPPY/SPUTNIK
05.08.2023 u 11:13
0

LOKALIZOVAN POŽAR U MANSTIRU – uzroke utvrđuje istraga

Požar, koji je rano jutros zahvatio veći deo konaka i kapelu manastira Vraćevšnica, lokalizovan je.

U međuvremenu su izgorele sve monaške kelije u konaku, krovna konstrukcija, delimično je oštećena zimska kapela, ali su sve vrednije relikvije iz tog dela objekta spasene.

Na licu mesta su vatrogasne jedinice iz Gornjeg Milanovca, policija i meštani, koji su pitekli u pomoć. Do širenja vatre na samu crkvu Svetog Đorđa nije došlo, štaviše, u njoj se po obezbeđivanju prostora već neometano odvijalo i jedno planirano krštenje. Uzroke požara će utvrditi istraga.

„Gust dim prekrio je čitavo naselje. Kako smo čuli vatra je izbila u konaku, a potom zahvatila i kapelu“, izjaivli su meštani koji žive u blizini manastira.

Monahinje ovog manastira zamolile su ranije sve Milanovčane da dođu i pomognu u gašenju požara, kako bi pričinjena šteta bila što manja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter