Izvor: kurir.rs
28.09.2020 u 12:10
0

HAPŠENJE U ČAČKU ZBOG SUMNJE U PORESKU UTAJU: Osumnjičen da je oštetio budžet za 25.3 miliona dinara

Odgovorno lice firme „SD Trans“ pedesetogodišnji D.S. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je D.S. tokom 2018. i 2019. godine u više navrata podizao novac sa računa ove firme kako bi izazvao blokadu tekućeg računa i onemogućio poverioce da naplate svoja potraživanja, navodi se u saopštenju.

On je, kako se sumnja, novac podizao na ime fiktivno sačinjenih računa izdatih od jedne firme za usluge točenja i preuzimanja goriva koje nije izvršeno i na ovaj način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a poverioce oštetio za 77.585.074 dinara.

SAZNAJTE I OVO…

PROFESOR PETAR KOČOVIĆ IZNEO SVOJU PROGNOZU: Novi pik korone očekuje nas 1. novembra!

KONAČNO: Građani Srbije mogu u Sloveniju bez testa i karantina

PRIPREMITE KIŠOBRANE: Ovo su izgledi vremena za narednih 7 dana – IZNENADIĆETE SE

VAKCINACIJA 2 MILIONA LJUDI U SRBIJI: Prve doze stižu sledeće nedelje!

ALARMANTNO! EPIDEMIJA RAKA U SRBIJI Korona je uticala na povećanje broja OBOLELIH I UMRLIH od kancera

Kako se navodi osumnjičeni je umanjio porez na dobit pravnih lica i porez na prihod od kapitala za 2018. i 2019. godinu za firmu „SD Trans“ čime je oštetio budžet Republike Srbije za 25.329.234 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovo lice su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Poreskom upravom iz Čačka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter