Izvor: Informer
24.02.2024 u 09:42
0

HOROR NA GROBLJU U LESKOVCU: Oskrnavljene romske grobnice

Policija intezivno traga za nepoznatim osobama koje su oskrnavile više grobnica i oštetili nadgrobne spomenike na Romskom groblju na Jajinskom putu u Leskovcu.

Kako izveštava portal rominfomedia ovaj događaj je potresao romsku zajednicu u Leskovcu, a počinioci ovog nedela su kako se navodi birali isključivo, kako kažu, najskuplja romska počivališta.

Pretpostavlja se da su skrnavitelji pokušali da nađu novac i zlato, jer je poznat običaj da se pokojnici sahranju sa dragocenostima.

Neke od oskrnavljenih grobnica imaju nadgrobne ploče teške i više stotina kilograma zbog čega se i veruje da je bilo više osoba koje su „operisale“ na ovom groblju. 

Inače ovo nije prvi put da se ovo groblje nađe na meti lopova i vandala, jer je u poslednje dve godine u više navrata bilo prijava za krađu ograda oko grobnica ili oštećenje nadgrobnih spomenik, ali kako tvrdi ovaj portal policija je i u prošlosti obavljala uviđaje ali nikada niko navodno nije uhapšen.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter