Izvor: BSC HAPPY/KURIR
28.11.2023 u 17:34
0

KAVČANI IMALI SPISAK ZA ODSTREL! Skaj poruke otkrile da su planirali ubistvo Vlade Mandića, nišanili i političare!

Osim rukometaša Vladimira Mandića, kako su otkrile Skaj komunikacije, vođe su planirale i ubistva mnogih drugih.

Pripadnici kavačkog klana, kako je otkriveno dešifrovanjem Skaj komunikacija, ali i prikupljanjem drugih dokaza nisu planirali likvidaciju samo bivšeg srpskog rukometaša Vladimira Mandića, već i srpskih i crnogorskih političara, policajaca, tužilaca i brojnih „suparnika“. Na listi za odstrel bilo je, kako su pisali ranije crnogorski mediji 13 imena koja su za „kavčane“ bila prioritetne mete.

Posle razbijanja Skaj aplikacije, za koju su pripadnici klana mislili da je tajna i da ono što dogavaraju istražitelji ne mogu da prate, isplivale su hiljade strane prepiski koje su raskrinkale njihove planove. Na spisku za likvidaciju, navodno su bili i Filip Korać, Veljko Banović Votka, Jovan Vukotić, koji je ubijen u Istanbulu 2022, ali i brojni drugi „škaljarci“.

– Klempo, Lima, Radoman, Mićko, Korać, Boban, Minja, Vule, Jare, Micić, Boreta, Votka, Kan – to se sve mora pokidati da bismo pobedili u ratu! Svako od ovih koji ostane može sam da ratuje, svako ima ljude i pare – pisalo je, kako su preneli mediji u jednoj poruci poslatoj preko Skaja u vreme planiranja likvidacije Milića Šakovića prošle godine u Podgorici.

Krvavi rat kavačkog i škaljarskog klana, podsetimo, počeo je 2014. posle nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji. Do tada jedinstven škaljarski klan, pocepao se na dve grupe, koje su povele rat do istrebljenja. Vođa „škaljaraca“, Jovan Vukotić, ubijen je u Istanbulu 8. septembra prošle godine, dok je Radije Zvicer koji važi za vođu „kavčana“ u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

„SAMO LAGANO, SLOBODNO, 150 METAKA U NJEGA OPALITI“: Zvicer sa kavčanima hteo da ubije Vladu Mandića

Tokom istraga o zločinima kavačkog klana i trgovini drogom koju su, kako se sumnja, iz Južne Amerike švercovali u Evropu, otkriveno je da je Zvicer imao bliske saradnike u crnogorskim policijskim i bezbednosnim krugovima.

Praktično, svako ko nije radio za njega, bio je na crnom spisku. Prikupljeni podaci putem Skaja, ali i svedočenja pripadnika klana koji su postali svedoci-saradnici, otkrili su da je za likvidacije ljudi koji su mu bili na vrhu liste bio spreman da da i nekoliko miliona evra – kaže izvor podseća da je i zloglasna kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je uhapšena 4. februara 2021. neke od najtežih zločina planirala za račun vođe kavačkog klana.

– Crnogorski tužioci su saopštili da su nadgledajući šifrovane poruke uspeli da spreče desetine planiranih zločina, uključući otmice i ubistva, ali su potvrdili i da je postojao spisak za odstrel – dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima, važnu ulogu u klanu imali su crnogorski policajci koji su radili za „kavčane“, a čija je uloga bila da prate kretanje žrtava, javljaju Zviceru gde se nalaze i kada su ušli u zemlju, ali i da prikrivaju istrage posle počinjenih zločina.

Posle ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu, kako su preneli mediji, u Kotoru su kavčani i njima bliske osobe organizovale vatromet, kojim su navodno slavili vest da je vođa „škaljaraca“ likvidiran. Snimke slavlja, neki od njih, postavljali su i na društvene mreže.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter